Laatste nieuws:

, 12 september 2016 10:37

Wat gebeurt er als agressieve robots een autofabriek overnemen? (video)

Waar vind je een grotere concentratie aan robots dan in moderne autofabrieken? Als robots de zaken gaan overnemen, zou dat dus best wel eens in zo'n autofabriek kunnen zijn.

 '
1/1
‘ANA' is een recente korte science-fiction film over zo'n apocalyptische ‘menselijke machines' scenario. In de film zijn we getuige van de momenten die leidden tot het begin van het eind, door de ogen van een non-descripte, verveelde fabrieksmedewerker  die langzamerhand overbodig wordt door alle high-tech apparatuur en automatisering.

ANA is een creatie van Factory Fifteen, een creatieve studio die is gespecialiseerd is in een ‘ontwerpbenadering bij het maken van films, en een verhalende benadering bij architectonische visualisatie'.  De in de film onderzochte thema's zijn onderdeel van een groter project in ontwikkeling. Ook in eerder korte films ging Factory Fifteen in op de convergentie van design, architectuur en een vaak choquerende en akelige toekomst. 

Hoewel er een duister beeld wordt geschetst, laat de film zien hoe onze keuzes op dit moment van invloed kunnen zijn op de wereld van morgen. In een wereld waarin steeds meer verantwoordelijkheid wordt verschoven van de mens naar de machine lijkt het beetje werk dat overblijft voor de mens onbelangrijk. Zo'n nieuwe wereld zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan vaak wordt gedacht - in het geval van de film was er nog maar één menselijke beslissing nodig.  

Het vertellen van verhalen in deze context zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn voor onze toekomst. Als kunst, popcultuur en science fiction een middel zijn om een beeld te krijgen van de toekomst, kan het nadenken daarover een rol spelen bij het vormen van de echte werkelijkheid van morgen. Verhalen bieden ons de mogelijkheid om de wereld te schetsen waarin we zouden willen leven, en ook de toekomst die we willen vermijden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden