Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 12 september 2016 10:11

Auto's kiek'n (video)

Het project waarin 20 studenten van Saxion en Universiteit Twente hun krachten bundelen om de snelste zonneauto van de wereld te bouwen is voor de zevende keer van start gegaan. Dat ze op scherp staan blijkt uit het startschot dat ze op social media gaven op vrijdag 9 september.

 '
1/1

Begin juni is het team dat komend jaar mee zal doen aan de Bridgestone World Solar Challenge voor het eerst bij elkaar gekomen. Zij waren daarmee het eerste Nederlandse team dat naar buiten kwam met de bekendmaking van het nieuwe team. "Dit jaar zijn we scherper dan ooit, met behulp van oud teamleden hebben we een vliegende start gemaakt in dit project en gaan we in 2017 zeker bovenop het podium komen", aldus Olivier Berghuis, teamleider Solar Team Twente editie 2017.

Trailer

Het project is nu ook officieel van start gegaan. Dat het solarteam er zin in heeft en wil strijden blijkt uit de trailer die werd gepresenteerd op de social media. Dit deden zij met een knipoog naar de regio van herkomst. Heel het team wordt namelijk getoond in een weiland van het Twentse landschap. Dat Twente goed samen gaat met techniek, lieten zij afgelopen editie al zien door in Australië tweede te worden. 

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit twintig studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017! Solar Team Twente doet mee in de Challengerklasse. De zonneauto's in deze klasse zijn ontworpen op efficiëntie. De winnaar van de Challengerklasse is het team dat als eerste met de zonneauto de gehele route aflegt volgens de reglementen. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit een netwerk van meer dan honderd innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto gebouwd. Het Twentse solarteam is te volgen in hun weg naar de race via hun website (http://www.solarteam.nl/) en sociale media (facebook, twitter, Instagram en LinkedIn).

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden