Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 31 augustus 2016 21:40

Denk Groter Prijs voor ‘track & trace' van bijen

De Fontys Denk Groter Prijs in de categorie studenten is uitgereikt aan een groep internationale studenten van Fontys Hogeschool Engineering. Zij voerden een project uit dat er voor zorgt dat bijen met tags op afstand in de gaten kunnen worden gehouden.

De winnaars van de Denk Groter Prijs'
De winnaars van de Denk Groter Prijs
1/1
De jury noemt Track and Trace van bijen een ‘beestachtig goed project dat een hoge aaibaarheidsfactor heeft en de Denk Groter gedachte goed verbeeld'. Onderzoekers -  ook internationaal is belangstelling getoond - kunnen met deze hardware en software, veel meer te weten komen over het gedrag van bijen. De jury stelt bovendien dat de studenten een bijdrage leveren aan een global challenge. Einstein zei het al: "Als bijen uitsterven volgt de mens binnen vier jaar".

Denk Groter Prijs

De Denk Groter Prijs is bedoeld voor medewerkers en studenten van Fontys Hogescholen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het onderwijs van Fontys. Naast een geldbedrag bestaat de prijs uit een trofee, gemaakt door beeldend kunstenaar en docent aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Ton van der Vleuten.

Kijk hier voor de overige prijswinnaars en het juryrapport

bron: Fontys Hogescholen

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden