Laatste nieuws:

BAGDAD (IRAK), 23 augustus 2016 09:40

Irak bouwt gewapende robot-tank tegen IS (video)

Volgens de Baghdad Post heeft Irak een robot-tank gebouwd die gaat helpen een door IS bezette stad te heroveren.

De robot-tank is klein, ongeveer formaat ‘flinke auto’ en is uitgerust met een automatisch machinewapen en een raketlanceerder. Met vier on-board camera’s kunnen de bestuurders alles rondom de tank goed in de gaten houden. Besturing geschied vanaf pakweg een kilometer afstand, met een laptop.

Alrobot

Wie deze robot-tank, genaamd ‘Alrobot’ (Arabisch voor robot) heeft gebouwd blijft vaag. Het artikel in de Baghdad Post noemt twee broers als de bedenkers van het ding, maar namen en andere details worden niet genoemd. Een gebruiker op Twitter wist te melden dat de Alrobot een half jaar geleden op een defensiebeurs in Bagdad te zien was.

Toekomst

Hoe vaak Irak de Alrobot nog zal inzetten is onbekend. Ook is nog niet bekend of er meer van deze tanks gebouwd gaan worden. Elliot Zweig van MEMRI (Middle East Media Research Institute) liet weten in een reactie aan de site Defense One dat in de video (zie onder) wordt gesproken over de eerste missie van de machine, waarbij de stad Mosul, in Noord-Irak zal worden heroverd. Mosul is al vanaf 2014 in handen van IS.

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden