Laatste nieuws:

BAYONNE (FRANKRIJK), 18 augustus 2016 10:33

Tesla Model S vliegt in de fik

Een Tesla Model S 90D is tijdens een testrit in Frankrijk in de fik gevlogen en uitgebrand. De drie inzittenden konden de auto op tijd verlaten.

Een Tesla Model S 90D is tijdens een testrit in Frankrijk in de brand gevlogen en uitgebrand'
Een Tesla Model S 90D is tijdens een testrit in Frankrijk in de brand gevlogen en uitgebrand
1/1

Het incident gebeurde tijdens een tussenstop in het Zuid-Franse Bayonne van de ‘Electric Road Trip'. Volgens de bestuurder, die via Facebook een testrit had geboekt, maakte de auto na een korte acceleratie opeens een hard geluid waarna er een waarschuwing op het dashboard verscheen dat er een probleem was met het 'chargen'. Direct nadat de inzittenden de auto hadden verlaten, vloog die in brand. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon die niet voorkomen dat de Tesla totaal vernield werd.

Een woordvoerder van Tesla heeft verklaard dat 'samen met de autoriteiten wordt vastgesteld wat er precies is gebeurd.' Over de oorzaak van het incident hult Tesla zich tot nu toe in stilzwijgen. Bronnen melden dat zich enige tijd geleden tijdens een testrit in Noorwegen een soortgelijk incident heeft voorgedaan.

Verder heeft Tesla de term'Autopilot' van zijn Chinese website verwijderd. Dat is gebeurd nadat een Chinese bezitter van een Tesla die op Autopilot stond daarmee een aanrijding had gehad. Volgens de automobilist had Tesla hem verteld dat de auto op Autopilot zelf kon rijden, iets wat Tesla ontkent. Om misverstanden te voorkomen, wordt de Autopilot functie nu niet meer vermeld in de Chinese informatie van Tesla.

bron: Automobielmanagement

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden