Laatste nieuws:

HERZOGENAURACH (DUITSLAND), 11 augustus 2016 12:05

Nieuwe Adidas-robotfabriek in VS

Schoenfabrikant Adidas gaat een tweede robotfabriek bouwen, ditmaal in de VS. Eerder bouwde Adidas al een dergelijke fabriek in het Duitse Ansbach.

'
1/1

Nu het Duitse Adidas weer productie draait in het thuisland, kijkt het bedrijf verder naar één van de landen waar het schoenenmerk ook erg populair is: Amerika. De nieuwe ‘Speedfactory’ zal gebouwd gaan worden in de stad Atlanta in de staat Georgia.

Locale productie

Door de schoenproductie geautomatiseerd te laten verlopen in het uiteindelijke verkoopland is Adidas minder afhankelijk van Aziatische producenten. De fabriek in Atlanta zal een oppervlak hebben van bijna 7000 vierkante meter en moet eind 2017 helemaal operationeel zijn. Het doel van Adidas is om in de fabriek 50.000 paar sportschoenen per jaar te produceren.

Tijdswinst

Een robot doet ongeveer vijf uur over het maken van een paar Adidas-sportschoenen. De doorlooptijd voor één paar schoenen in een fabriek met medewerkers van vlees en bloed is enkele weken.

Ondanks dat de productie door robots gedaan wordt, zal de nieuwe fabriek ook banen voor mensen creëren. Adidas schat in dat de fabriek in Atlanta ongeveer 160 banen oplevert. Wat voor soort banen dat zullen zijn heeft Adidas echter niet onthuld.

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden