Laatste nieuws:

TEGELEN, 11 augustus 2016 09:55

Bouw grootste zonnedak van Limburg gestart

In het Limburgse Tegelen bouwen Wienerberger en energiebedrijf Eneco aan het grootste zonnedak van Limburg. Op het dak van de Wienerberger vestiging worden op dit moment 4.550 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk wekken de zonnepanelen per jaar zo’n 1,1 miljoen kilowattuur aan zonnestroom op.

Realisatie van het grootste zonnedak in Limburg.'
Realisatie van het grootste zonnedak in Limburg.
1/1

Dit is te vergelijken met het stroomverbruik van circa 325 huishoudens. Het zonnepark wordt naar verwachting eind september in gebruik genomen.

Duurzaamheid  

Fons Wagener, directeur operations bij Wienerberger : ‘We zetten breed in op duurzaamheid in de hele keten. Dat begint al bij de kleiwinning, de basis voor keramiek. Want klei is een bewezen hernieuwbare grondstof. Daarnaast zorgt kleiwinning voor herontwikkelde natuurgebieden en ruimte voor rivieren. Voor onze productie hebben we energie nodig, maar we stellen daarbij hoge ambities voor de toekomst. Zo hebben we al enorme energiewinsten behaald door tal van energiebesparende maatregelen en technieken in te voeren en maken we gebruik van groene stroom. Alle initiatieven die ons kunnen helpen om onze energie-ambitie te realiseren, zoals samenwerking met Eneco, gaan we graag aan.’

Peter Paul Weeda, directeur Zon Nederland & UK bij Eneco : ‘Samen met onze klanten energie duurzaam maken is de kern van onze strategie. De realisatie van een zonnestroom systeem op de Wienerberger locatie in Tegelen sluit hier perfect bij aan en laat onze gedeelde visie zien dat energie duurzaam en bij voorkeur zo lokaal mogelijk moet worden opgewekt. Het zonnedak levert de opgewekte hernieuwbare elektriciteit rechtstreeks (achter de meter) aan het productieproces van Wienerberger waarmee in één klap een substantieel deel van de energievraag op de locatie duurzaam opgewekt wordt.’

Facts & Figures

Geïnstalleerd vermogen: ca. 1.207 kWp
Te verwachten jaarlijkse productie: ca. 1.100.000 kWh (= gemiddeld jaarverbruik 328 huishoudens)
Oppervlakte: 7.500m2 = 1,5 voetbalveld
Aantal panelen: 4.550
Type paneel en omvormer: panelen van REC 265 Wp en omvormers van Huawei
Leverancier: Solar Century

bron: Vraag en Aanbod

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden