Laatste nieuws:

STUTTGART (DUITSLAND), 8 augustus 2016 14:59

Muurkruipende robotspinnen (video)

Wetenschappers van het ‘Institute for Computational Design’ (ICD) aan de Universität Stuttgart hebben robots ingezet die over muren kunnen kruipen en vervolgens structuren maken van koolstofvezeldraden.

'
1/1

Het project is bedacht door student Maria Yablonina en heeft de bevlogen titel ‘Mobile Robotic Fabrication System for Filament Structures’. De robots kunnen al kruipend spirograaf-achtige vormen maken.

“Het voornaamste voordeel hiervan is dat je hele nieuwe structuren kunt bouwen die onmogelijk op een andere manier gerealiseerd kunnen worden”, aldus ICD-directeur Achim Menges.

Weefrobots

Twee robots werken samen aan een weefsel. Ze doen dit door een soort cartridge met koolstofvezeldraad uit te wisselen en zo om en om een structuur kunnen bevestigen aan ankers in de muur. De spinnenweb-achtige structuren kunnen aan maximaal vier muren worden vastgemaakt door simpelweg meer robots te gebruiken.

Volgens Menges biedt de technologie kansen voor de bouwsector: “Je kunt complexere, gedifferentieerde en grotere architectuursystemen bedenken die de limieten van de werkruimte en het reikvermogen van normale industriële machines overstijgen.”

bron: Engadget

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden