EINDHOVEN, 8 augustus 2016 14:27

Storm Eindhoven vertrekt voor 80-daagse wereldreis

Het Storm Eindhoven-team vertrekt komende zondag (14 augustus) vanuit het centrum van Eindhoven voor hun ‘Storm World Tour’.

De wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is. Met dat doel gaan de 23 studenten van de TU Eindhoven, de wereld rond in 80 dagen op hun zelfgebouwde elektrische motor.

26.000 kilometer in 80 dagen.

Na twee jaar voorbereiding beginnen de studenten van Storm Eindhoven aan deze uitdaging. De gehele route is tot op de dag precies uitgestippeld en verkend. De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa en via Centraal-Azië en Noord-Amerika weer eindigend in Eindhoven op 2 november.

Motor

Het team zal rijden op twee elektrische toermotoren die in hun ogen het toonbeeld zijn van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 km/uur en kunnen 380 kilometer rijden zonder opladen, dankzij het door de studenten zelf ontworpen batterijpakket. De batterijen – 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie – kunnen bovendien binnen zeven minuten worden vervangen door een volgeladen batterijenpakket.

Potentie

Elke dag worden de batterijen van de motoren opgeladen via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Ze vormen met elkaar het zogeheten ‘Storm Grid’. Ook neemt het team deel aan talloze lokale evenementen gedurende de reis. Zo hoopt het team de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit.

Vertrek

De ‘kick-off’ van hun Storm World Tour staat gepland voor zondag 14 augustus. Vanaf het 18 Septemberplein, middenin het centrum van Eindhoven, zal het team wegrijden tijdens een evenement met spektakel, muziek en presentaties van ambassadeurs Jan Peter Balkenende en tv-presentator Rick Nieman. Het programma vindt plaats van 11:30 tot 13:00 uur.

Volg het team

De Storm World Tour is gedurende de 80 dagen live te volgen via een dashboard op de website van het team, www.storm-eindhoven.nl en via social media (#storm80days). Het team doet verslag van hun reis in de vorm van blogs, vlogs, foto’s en bijna dagelijkse video-updates.

bron: TU Eindhoven

Foto's:

Storm Eindhoven vertrekt voor 80-daagse wereldreis

© Aandrijvenenbesturen.nl