Laatste nieuws:

SAN RAFAEL, CALIFORNIë (VS), 4 augustus 2016 12:50

Parallelle 3D-printing met Project Escher (video)

Autodesk komt binnenkort met een software-oplossing om de prestaties van 3D-printing enorm te verhogen. De oplossing van Autodesk past een parallel proces toe bij het 3D-printen van een object.

In de demonstratie-opstelling voor Autodesk's Escher-software, wordt met vijf print-eenheden tegelijk geprint.'
In de demonstratie-opstelling voor Autodesk's Escher-software, wordt met vijf print-eenheden tegelijk geprint.
1/1

Met dit parallelle proces kan een nieuw soort hardware worden aangestuurd die één groot object kan printen met meerdere printkoppen tegelijk.

Project Escher

De oplossing van Autodesk is ontwikkeld om het schaal- en snelheidsprobleem bij additieve productietechnieken aan te pakken. Nu er met meerdere koppen aan één groot object gewerkt kan worden is de hoeveelheid materiaal die door één nozzle geprint kan worden niet meer de grootste beperkende factor.

Volgens Corey Bloome, hoofd van de hardware voor Project Escher, geeft aan dat het nieuwe Autodesk-product geen parallel proces is zoals bij parallelle computer-architecturen, maar meer een analoog parallel proces, waarbij meerdere printkoppen naast elkaar werken aan hetzelfde ding.

Dirigent

De 3D-printing methode van Project Escher verdeelt een printopdracht in verschillende machinecode-instructies die verdeeld worden over alle printkoppen. Bloome: “We hebben een architectuur ontwikkeld die we een ‘dirigerende speler’ noemen, waarbij elke robotarm in essentie een aparte entiteit is. We hebben een computer genaamd een ‘dirigent’ en deze stuurt taken uit en coördineert wat elk lid van het ‘orkest’ doet.”

De demonstratie van Autodesk is gedaan met een Fused deposition modeling (FDM)-proces, maar is volgens Bloome ook toepasbaar op andere 3D-printprocessen. Mits er maar hardware wordt ontwikkeld die met parallelle print-eenheden kan werken.

Autodesk's Project Escher from Pier 9 on Vimeo.

bron: Design News

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden