Laatste nieuws:

ZWOLLE / ZOETERMEER, 4 augustus 2016 09:19

Kansen vierde industriële revolutie

PricewaterhouseCoopers (PwC) en FME organiseren op donderdag 22 september het ‘Financieel Café IJsselland’. Doel van deze bijeenkomst is het informeren van bezoekers over ontwikkelingen en uitdagingen van de Nederlandse maakindustrie en welke rol de vierde industriële revolutie daarbij speelt.

'
1/1

Het Financieel Café is in Zwolle in het PwC-gebouw en samen met FME deelt PwC tijdens deze bijeenkomst kennis van en ervaringen met de vierde industriële revolutie.

Belang industrie

De Nederlandse maakindustrie is goed voor een vijfde van ons BNP. Maar wat nog veel belangrijker is: zonder industrie geen handel, geen industriële dienstverlening en geen crisisbestendigheid. Ook kan de Nederlandse industrie een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van een aantal maatschappelijke uitdagingen.

Innovatie en onderwijs

Deze industrie bestaat uit bedrijven die wereldwijd actief zijn, gemiddeld twee derde van hun omzet uit export halen, veel aan onderzoek en ontwikkeling doen, die constant op zoek zijn naar nieuwe of verbeterde producten, mogelijkheden en technologische grenzen om te verleggen. Die bedrijven vragen om moderne industriepolitiek.

Kansen vanuit de vierde industriële revolutie

Door nieuwe productietechnologieën en integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal. Industrie 4.0, of Smart Industry, gaat over het maximaal gebruiken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat industriële bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor-made kunnen produceren.

Deze ontwikkelingen bieden de Nederlandse industrie, vanuit een sterke positie in design, systeemontwerp en logistiek, grote kansen.

De sprekers

Geert Huizinga en Michel Mulders zullen spreken over de ontwikkelingen en uitdagingen van de Nederlandse maakindustrie. Geert Huizinga is manager industriebeleid bij FME. Michel Mulders is partner bij PwC en leider Industry 4.0.

Aanmelden

Iedereen is op 22 september om 16.00 uur van harte welkom bij PwC in Zwolle. Aanmelden kan door lisette.hofman@nl.pwc.com een e-mail te sturen met daarin naam en bedrijfsnaam van jou en je eventuele introducees.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden