Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 augustus 2016 10:37

De reis om de wereld in 80 dagen - op elektrische toermotor

In juli presenteerde het studententeam Storm Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven de twee definitieve zelfgebouwde elektrische toermotorfietsen waarmee zij in augustus vertrekken voor een reis rond de wereld. Zij zullen in 80 dagen de wereld rondgaan om wereldwijd de potentie van elektrisch vervoer te tonen.

De eerste zelfgebouwde motor van Storm Eindhoven. '
De eerste zelfgebouwde motor van Storm Eindhoven.
1/1

Storm Eindhoven werkt sinds 2014 aan het ontwerp en de realisatie van de elektrische toermotoren. De missie van het studententeam is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren. Hun elektrische toermotoren zijn het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. Nu de tweede toermotorfiets gereed is, begint het aftellen naar de start van de wereldreis - de Storm World Tour.

Storm World Tour

Het team vertrekt op 14 augustus 2016 vanaf Eindhoven. De reis zal over het noordelijk halfrond gaan, door Europa, Azië en Noord-Amerika, en in totaal 26 000 wegkilometers bedragen. De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens Storm Eindhoven in het delen van de beleving. Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘Storm Grid' en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden. 

Modulair batterijpakket

Bijzonder aan de toermotorfietsen is het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.

bron: Engineersonline.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden