Laatste nieuws:

SEATTLE, WASHINGTON (VS), 25 juli 2016 16:06

Amazon laat drones rusten op lantaarnpalen (video)

Amazon heeft patent gekregen op een ‘UAV docking station’ concept, waarmee drones een tijdelijke landingsplaats kunnen krijgen op bijvoorbeeld straatverlichting.

Hoewel het nog slechts een patent betreft zou een soort ‘tussenstation’ de actieradius van Amazon’s bezorgdrones enorm kunnen vergroten.

Als de accu van een drone dreigt leeg te lopen, of als de drone moet schuilen voor een regenbui kan het simpelweg naar een drone-station bovenop een lantaarnpaal, zendmast, kerktoren of andere hoge plek te vliegen.

De drone zou bij zo'n tussenstation zelfs een pakje kunnen afleveren voor een andere drone. Een soort lucht-estafette dus.

Bezorgdrone

Eind vorig jaar toonde Amazon in een filmpje met voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson al hoe de bezorgdrone er mogelijk uit komt te zien. Het uiteindelijke doel is om pakketjes te kunnen bezorgen van pakweg 2 kilo of lichter en dit binnen een half uur.

Volgens Amazon wordt de Prime Air drone in de toekomst net zo ingeburgerd in het straatbeeld als een bestelbus.

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden