Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 11 juli 2016 14:07

Offshore simulatiespel Maritiem Museum Rotterdam

JB Systems gaat zijn kennis met het publiek delen tijdens een tentoonstelling van het Maritiem Museum Rotterdam. Het offshore-automatiseringsbedrijf doet dit in de vorm van een kraansimulatie-spel op volle zee tijdens de Offshore Experience in het museum.

'
1/1

De Offshore Experience is een zeven jaar lopende expositie die eind dit jaar van start gaat in het Maritiem Museum Rotterdam. In totaal dragen zo’n veertig bedrijven en fondsen bij aan dit project, dat de bezoeker laat ervaren hoe het is om op zee te werken, “want dat is zelfs moeilijker dan een man op de maan zetten”, aldus een woordvoerder van het museum.

Toonaangevend en innovatief

JB Systems Industrial Automation wil met deelname aan het project zijn diepgaande kennis over de offshore-markt delen met de bezoekers van de Offshore Experience. “Dit is een toonaangevende en uiterst innovatieve industrie. Wij spelen daarin een prominente rol als automatiseringsexpert. Dan is het mooi als je op een speelse manier het publiek kunt laten ervaren welke bijzondere problemen spelen bij het werken op zee en welke unieke oplossingen we daar in Nederland voor bedenken. Oplossingen die wereldwijd worden toegepast”, aldus sales manager Kees van der Meijden van JB Systems.

Deining op volle zee

De automatiseringsexpert doet dat aan de hand van een simulatiespel waarin het publiek als kraanmachinist werkt op volle zee. De speler zet met een kraan een container over van een schip op een platform waarbij de speler kennis maakt met het effect van motion compensatie op zee. De software voor het spel heeft JB Systems ontwikkeld voor een Nederlandse innovatie die de veiligheid op zee verhoogt in de vorm van een bewegingsgecompenseerde gangway voor de overgang van schip naar platform.

Unieke applicatie

Het idee hiervoor is ontwikkeld door studenten van de TU Delft. Inmiddels is hun bedrijf Ampelmann internationaal uitermate succesvol. Met de unieke besturingssoftware van JB Systems zijn inmiddels zo’n vijftig gangways met bewegingscompensatie geleverd. “Omdat het een unieke applicatie betreft waren er veel vraagstukken waar geen direct passende oplossingen voor waren. Met onze specifieke kennis hebben we de gewenste oplossingen binnen het besturingsconcept kunnen realiseren”, aldus Van der Meijden.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden