Laatste nieuws:

LONDEN (ENGELAND), 4 juli 2016 14:16

Nederland presteert tijdens Shell Eco-marathon (video)

Op de Shell Eco-marathon Europa doen de Nederlandse teams het goed. Het Eco-Runner Team van de Technische Universiteit Delft behaalde met hun prototype voertuig de derde plek in hun categorie. Ze rijden omgerekend 75 keer zuiniger dan een commercieel verkrijgbare waterstofauto.

'
1/1

Green Team Twente van Universiteit Twente behaalde met hun stadsvoertuig ook de derde plek in hun categorie en classificeerde zichzelf daarmee voor het nieuwe competitieonderdeel Driver’s World Championship, waarin ze om energie-efficiëntie streden tegen de beste teams uit Azië, Amerika en Europa.

Eva Smeets, team captain van Eco-Runner Team Delft: “Ondanks tegenslagen zijn we ontzettend blij met de derde plek. Het is een bekroning op een jaar van intensieve samenwerking, zowel binnen het team als met onze sponsors en de organisatie. Het is fantastisch zo veel te hebben mogen leren over technologie en dit terug te kunnen zien in de praktijk!”

Superzuinige wedstrijd

In totaal namen 202 teams uit 29 landen – waarvan vijftien uit Nederland – het de afgelopen dagen met hun superzuinige voertuigen tegen elkaar op in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park tijdens de 31e editie van Shell Eco-marathon Europa.

De wedstrijd vond dit jaar voor het eerst in Londen plaats. Celina Wang, Shell Eco-marathon Manager Nederland: “Het doel van Shell Eco-marathon is jongeren enthousiast te maken over technologie en innovatie en ze te inspireren om de technici van de toekomst te worden, technici die we als maatschappij hard nodig hebben als je kijkt naar de uitdagingen waar we voor staan. We zijn ontzettend trots dat Nederland hier met vijftien teams vertegenwoordigd was en dat Green Team Twente op wereldniveau kon meestrijden.”

Dit jaar was Shell Eco-marathon onderdeel van Make the Future Londen, een gratis en openbaar evenement in het teken van slimme ideeën voor de wereldwijde energie-uitdagingen. Vier dagen lang deden meer dan 30.000 bezoekers mee met het bedenken van innovatieve oplossingen voor de toekomst van energie en werden de interactieve workshops en virtual reality-experimenten drukbezocht.

Driver’s World Championship

Voor het eerst in de geschiedenis van Shell Eco-marathon namen de beste teams uit Azië, Amerika en Europa het tijdens de Driver’s World Championship tegen elkaar op. De winnaars zijn de studenten van de Universiteit Pendidikan uit Indonesië, die de meest energie-efficiënte prestatie hebben neergezet. In dit speciale onderdeel van de competitie eindigde Green Team Twente als vierde.

Innovatieve voertuigen

De voertuigen die dit jaar tijdens Shell Eco-marathon op het parcours te zien waren zijn voorzien van de meest innovatieve technologieën. Een Frans team deed mee met een voertuig van zijde, met een body dat het gewicht heeft van een watermeloen. Het voertuig van een Engelse teams is inklapbaar en volledig van hout. Het team uit Singapore dat meedeed aan de Driver’s World Championship, reed met een volledig 3D-geprint voertuig.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden