Laatste nieuws:

PALO ALTO, CALIFORNIë (VS), 4 juli 2016 11:56

Dodelijk ongeval met Tesla in 'autopilot' (video)

In Florida is een autorijder omgekomen omdat zijn Tesla op autopilot niet op tijd remde voor een plotseling opduikende witte vrachtwagencombinatie.

Tesla in 'autopilot'.'
Tesla in 'autopilot'.
1/1

Dat meldt Tesla in een blogpost op haar website. Voor zover bekend is dit het eerste dodelijke ongeval met een op autopilot rijdende auto. Tesla voegt daar aan toe dat met haar auto's inmiddels meer dan 200 miljoen kilometers in de autopilot-mode is gereden.

"Wat we weten is dat de auto op een snelweg met gescheiden rijbanen reed met de autopilot aan toen een vrachtwagencombinatie de weg loodrecht op de richting van de Model S kruisde. Noch de autopilot noch de bestuurder zag de witte kant van de vrachtwagen tegen de helder verlichte lucht zodat de remmen niet in werking werden gesteld. De hoogte van de aanhanger in combinatie met de positie dwars over de weg en de buitengewoon zeldzame omstandigheden leden er toe dat de Model S onder de vrachtwagen doorgleed waarbij de bodem daarvan het windscherm raakte. Als de Model S de vrachtwagen van voren of van achteren had geraakt, zelfs bij hoge snelheid, dat had het geavanceerde botsing-veiligheidssysteem waarschijnlijk zo'n ernstig ongeval voorkomen," zegt Tesla in een verklaring. Handen aan stuur houden

De autobouwer heeft al eerder benadrukt dat een bestuurder ook met ingeschakelde autopilot toch zijn handen aan het stuur moet houden en de auto ook verder moet blijven beheersen. De betrokken automobilist, voormalig militair Joshua Brown, had eerder al verschillende video's op internet gezet waarin hij met de autopilot aan met de auto reed. Extra wrang is dat Brown nog geen maand eerder via youtube een video had gedeeld waarin de autopilot-functie juist een ongeluk voorkomt, een video die zelfs door Elon Musk werd gedeeld op Twitter.

bron: Automobielmanagement

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden