Laatste nieuws:

SOESTERBERG, 30 juni 2016 10:32

Met smart plastics storingsvrij bewegen

Igus heeft eerder dit jaar op de Hannover Messe ‘smart plastics’ gedemonstreerd voor Smart Industry / Industrie 4.0-toepassingen.

'
1/1

De slimme plastics zijn kunststoffen met hoge prestaties voor bewegende toepassingen. Volgens Igus trotseren ze regen, zout, extreme temperaturen, zijn ze olie- of chemicaliën-bestendig, lichter en energiezuiniger dan vergelijkbare toepassingen. Het doel van de kunststoffen is om anticiperend onderhoud nog eenvoudiger maken en daarmee kosten in de fabriek van de toekomst te reduceren.

Hoogwaardige kunststoffen

Ze worden tegenwoordig wereldwijd toegepast; hoogwaardige kunststoffen voor bewegende toepassingen. In het leven van alledag in keukenmachines, fietsen of douchecabines maar ook in industriële omgevingen, zoals gereedschapsmachines of in kraaninstallaties.

Igus is dankzij tests in het 2750 m² grote testlaboratorium in staat exacte uitspraken te doen over de levensduur van deze motion plastics. De testresultaten worden ingevoerd in de beschikbare online-tools en zijn ook mobiel als app verkrijgbaar.

Plastics met geheugen

De in een netwerk opgenomen smart plastics breiden de mogelijkheden uit voor anticiperend onderhoud, de zogenaamde ‘predictive maintenance’, en verhogen zo de beschikbaarheid van de installatie voor de klant.

De Drylin lineaire geleidingen, de kabelrups en de kabel hebben alle drie intelligentie aan boord. Zo bewaken ze zichzelf permanent en waarschuwen tijdig voor uitval. Het programma, met de naam Isense, bestaat uit verschillende sensoren en bewakingsmodules. Door de verbinding met de Igus Communication Modul (Icom) vindt de directe integratie in de infrastructuur van de klant plaats.

Geautomatiseerd onderhoud

Isense is in staat de levensduur van de gebruikte kabelrups, kabel of lineaire geleiding te bewaken. Door permanente toestandsmetingen en het doorrekenen met de parameters van de installatie en duizenden testdata uit het testlaboratorium kan ook in het daadwerkelijke bedrijf het probleemloze functioneren betrouwbaar worden voorspeld. Worden meetwaarden overschreden, dan melden de intelligente producten vroegtijdig de resterende looptijd, hetgeen een gepland onderhoud en vervanging mogelijk maken.

Isense-koppelingsmogelijkheden

Optioneel kan Isense aan het Igus datacenter worden gekoppeld, en opent daarmee verdere digitale mogelijkheden: individuele levensduurberekening en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Hierbij horen bijvoorbeeld onderhoudsopdrachten of bestelling van reserve-onderdelen. Zo worden door de elektronische intelligentie onderhoudskosten nog verder gereduceerd en de beschikbaarheid van de installatie verhoogd. De producten staan nu ter beschikking aan geïnteresseerde klanten voor testdoeleinden.

www.igus.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden