Laatste nieuws:

SPARTANBURG, SOUTH CAROLINA (VS), 27 juni 2016 15:28

BMW-medewerkers dragen robotpak

Een exoskelet moet BMW-werknemers gaan helpen bij het uitvoeren van zware werkzaamheden bij de productie van auto’s. In de BMW-fabriek in het Amerikaanse Spartanburg worden enkele medewerkers uitgerust met een bionisch robotpak.

Het Ekso Vest van Ekso Bionics'
Het Ekso Vest van Ekso Bionics
1/1

Het pak heet het ‘Ekso Vest’ en is ontwikkeld door Ekso Bionics in Richmond, Californië. Het Ekso Vest is een rugzak-achtig apparaat dat zware belasting op het lichaam reduceert. Het vest gedraagt zich als een exoskelet en ondersteunt het bovenlijf en de armen als er boven het hoofd gewerkt moet worden.

Pilot

Assemblageplanner Frank Pochiro van BMW draait nu een testprogramma, oftewel een ‘pilot’ bij de fabriek in Spartanburg. “Ik geloofde al dat we baat konden hebben bij een ‘Iron Man’ pak. Toen ik bij een TED Talk exoskeletten zag, vroeg ik toestemming aan het management om een pilot te starten.”

Hulpjes

BMW is niet het eerste bedrijf die zulke ideeën inzet voor fabrieksarbeiders. Audi ontwikkelde een soort ‘stoelloze stoel’ van koolstofvezel, waarmee arbeiders belasting op hun rug, knieën en benen kunnen verminderen door een soort aangepaste zithouden aan te nemen tijdens staande werkzaamheden. En in de Ford-fabriek helpen robots medewerkers met taken die zwaar zijn.

Het voordeel van het Ekso Vest ten opzichte van bovengenoemde initiatieven is volgens VMW dat arbeiders meer kunnen optillen en langer boven hun hoofd kunnen werken zonder teveel belasting van de rug en het bovenlichaam.

Pochiro: “We hebben proeven gedaan met 30 medewerkers en ze vinden het prachtig.” Volgens Pochiro willen arbeiders die het exoskelet gebruikt hebben niet meer terug. Als de test in Spartanburg een succes is dan zal BMW het ook in andere fabrieken gaan uitrollen.

Met de Ekso Vest’s hoopt BMW veiligheid, werknemer-tevredenheid en productiviteit te kunnen verbeteren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden