ZOETERMEER, 27 juni 2016 15:05

FME bezorgd over Brexit

In een eerste reactie laat FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink weten dat de onzekerheid door de Brexit zijn invloed zal hebben op de verdienkracht.

"Hoewel de Brexit niet het resultaat is waar de technologische industrie op had gehoopt, levert dit democratische besluit van de Britse bevolking een nieuwe situatie op waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Ik ben natuurlijk bezorgd over de gevolgen van dit besluit."

"Los van het directe negatieve effect op de Nederlandse industrie, dat door het CPB becijferd is op 1,6 procent productieverlies op termijn, breekt voor de Nederlandse exporterende industrie een periode van onzekerheid over de Europese economie aan, net nu deze herstellende was. Die onzekerheid zal invloed hebben op de verdienkracht."

"De Britten hebben een zeer duidelijk signaal afgegeven dat Europa goed naar zijn eigen systeem moet kijken. De hervorming van de EU moet de komende jaren zeer serieus opgepakt worden. Gedurende dit hervormingsproces en de onderhandelingen met de Britten zullen wij als ondernemersvereniging voor technologische industrie politici en bestuurders blijven wijzen op het belangen van vrije handel en standaardisatie. Daarnaast zullen we onze lidbedrijven bijstaan bij het omvormen van en aangaan van nieuwe handelsrelaties met de UK", aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming – Bluemink.

bron: Vraag en Aanbod

Foto's:

FME bezorgd over Brexit

Ineke Dezentjé Hamming - Bluemink

© Aandrijvenenbesturen.nl