Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 27 juni 2016 15:05

FME bezorgd over Brexit

In een eerste reactie laat FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink weten dat de onzekerheid door de Brexit zijn invloed zal hebben op de verdienkracht.

Ineke Dezentjé Hamming - Bluemink'
Ineke Dezentjé Hamming - Bluemink
1/1

"Hoewel de Brexit niet het resultaat is waar de technologische industrie op had gehoopt, levert dit democratische besluit van de Britse bevolking een nieuwe situatie op waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Ik ben natuurlijk bezorgd over de gevolgen van dit besluit."

"Los van het directe negatieve effect op de Nederlandse industrie, dat door het CPB becijferd is op 1,6 procent productieverlies op termijn, breekt voor de Nederlandse exporterende industrie een periode van onzekerheid over de Europese economie aan, net nu deze herstellende was. Die onzekerheid zal invloed hebben op de verdienkracht."

"De Britten hebben een zeer duidelijk signaal afgegeven dat Europa goed naar zijn eigen systeem moet kijken. De hervorming van de EU moet de komende jaren zeer serieus opgepakt worden. Gedurende dit hervormingsproces en de onderhandelingen met de Britten zullen wij als ondernemersvereniging voor technologische industrie politici en bestuurders blijven wijzen op het belangen van vrije handel en standaardisatie. Daarnaast zullen we onze lidbedrijven bijstaan bij het omvormen van en aangaan van nieuwe handelsrelaties met de UK", aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming – Bluemink.

bron: Vraag en Aanbod

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

29 oktober 2020 - Den Bosch
Engineering Event SAFETY
16 december 2020 - Den Bosch
Efficiënt Aandrijven Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden