SEVILLA (SPANJE), 23 juni 2016 13:33

Solar Impulse 2 landt in Sevilla (video)

Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 is donderdagmorgen om 7.38 uur (Nederlandse tijd) geland in het Spaanse Sevilla. De eerste oversteek van de Atlantische Oceaan op zonne-energie is hiermee een feit.

Piloot Bertrand Piccard is hiermee niet de eerste mens die zonder brandstof de Atlantische Oceaan overvliegt, maar het is wel een record voor schone technologie. Uiteindelijk duurde de vlucht 71 uur en 8 minuten.

Grote etappe

Samen met de 117-uur durende vlucht over de Stille Oceaan vorig jaar heeft de Solar Impulse dus nu de twee grootste en moeilijkste etappes erop zitten.

Vanwege onweer boven Parijs (de originele eindbestemming van de etappe) werd gekozen voor Sevilla als alternatief.

Reis rond de wereld

De reis rond de wereld zit er nu bijna op voor het zonnevliegtuig. In maart vorig jaar vertrok de Solar Impulse vanuit Abu Dhabi.

Zodra het vliegtuig weer opstijgt vanaf Sevilla maakt het als het goed is nog één tussenstop voor het weer landt in Abu Dhabi.

Piloten André Borschberg en Bertand Piccard willen met hun wereldreis aandacht vragen voor schone energie. Meer dan 17.000 zonnecellen op de vleugels leveren de energie voor de motoren van het uit koolstofvezel vervaardigde toestel.

Foto's:

Solar Impulse 2 landt in Sevilla

Met een kleurige formatie van de Spaanse 'Patrulla Águila' werd de Solar Impulse welkom geheten. (Foto: Solar Impulse)

Landing SI 2

De landing van de Solar Impulse 2 in Spanje. (Foto: Solar Impulse)

© Aandrijvenenbesturen.nl