Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 16 juni 2016 11:39

Meer ondernemerskansen door betere Europese standaarden

Op 13 juni is het Joint Initiative on Standardisation (JIS) door tientallen Europese bedrijven, vakbonden, kennisinstellingen en consumenten- en milieuorganisaties samen met de Europese Commissie en lidstaten in Amsterdam ondertekend. Namens FME ondertekende de Europese koepelorganisatie Orgalime het document.

'
1/1

Hiermee zijn afspraken vastgelegd om te komen tot betere gemeenschappelijke Europese standaarden voor producten en diensten. Doel is onder andere om de Europese afzetmarkt voor nieuwe producten en diensten te vergroten en ook mkb’ers en innovatieve ondernemers nog beter in staat te stellen om in heel Europa te ondernemen.

De uitkomst is ook een meer directe overlegstructuur tussen de industrie en de Europese commissie over standaardisatie onderwerpen waardoor de belangen van onze technologiesector beter directer kunnen worden besproken.

Verbetering Europese interne markt

De ondertekening van het Joint Initiative is één van de resultaten in de EU-conferentie van 13 juni over de interne markt en ter afsluiting van het Nederlandse voorzitterschap. Het belang om te blijven werken aan het verbeteren van de Europese interne markt wordt onderstreept door Europees Commissaris Bie?kowska van Interne Markt, minister-president Rutte en minister Kamp. De partijen die het JIS ondertekenden, zetten zich in om voor het einde van 2019 de samenwerking op het gebied van normen te verbeteren middels de uitvoering van een aantal projecten. De ICT-sector en daarmee ook Smart Industry en de normalisatie van diensten krijgen daarbij een hoge prioriteit.

Minister Kamp van Economische Zaken: "De afspraken die we maken, dragen bij aan een Europa waar afzetmarkten voor nieuwe producten worden ontsloten, technologie beter met elkaar kan communiceren en innovaties gemakkelijker tot stand komen. Vooral ons midden- en kleinbedrijf, de ICT-sector en innovatieve bedrijven zullen hiervan profiteren."

FME

Via de Europese koepelorganisatie Orgalime leverde FME de nodige input en commentaar bij de totstandkoming van het document. Bij de verdere uitwerking van de acties zal FME de belangen van de leden actief vertegenwoordigen. Over concrete onderwerpen zoals Smart Industry en ICT kan dan ook voor FME-leden beter worden aangehaakt in Brussel en tevens de link gelegd worden tussen de binnenkort uit te brengen Smart Industry normalisatie-agenda. In deze agenda zullen in het bijzonder voor de Nederlandse industrie belangrijke onderwerpen geadresseerd worden, zoals innovatieve productietechnologie, het slim verzamelen en gebruiken van data en robotisering.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden