BAD SALZUFLEN (DUITSLAND), 13 juni 2016 14:09

FMB 2016 vrijwel volgeboekt

Ongeveer vijf maanden voor de start van FMB 2016 (toeleverancierbeurs voor de machinebouw) is de beurs nu al vrijwel volgeboekt.

Beursmanager Christian Enßle van vakbeursorganisator Clarion Events Deutschland: “We hebben al aanzienlijk meer boekingen ontvangen in vergelijking met vorig jaar We verwachten dan ook dat in november alle beschikbare expositieruimte in de beurshallen verkocht zal zijn.”

Machinebouw

De exposanten van de FMB vertegenwoordigen de complete waardeketen van leveranciers en dienstverleners voor de machinebouw en ontmoeten precies daar hun doelgroep. De reden is dat Oost-Westfalen-Lippe (OWL), als thuisbasis van de FMB, zo'n 700 machinebouwbedrijven telt inclusief hun toeleveranciers, die samen jaarlijks een omzet genereren van ca. € 21 miljard. Dit maakt de regio tot één van de belangrijkste centra voor de machinebouw in Europa.

De sector bestaat voornamelijk uit kleine en middelgrote ondernemingen, waaronder veel familiebedrijven. Tal van deze bedrijven, gevestigd in OWL, hebben een toppositie in hun respectievelijke marktsegmenten. Dit geldt onder andere voor bedrijven op het gebied van gereedschapmachines, houtbewerking, oppervlaktetechnologie, huishoudelijke apparaten en landbouwmachines.

Innovatie

Ongeacht hun bedrijfsactiviteit is er bij de in deze regio gevestigde machinebouwbedrijven sprake van een hoge innovatiekracht, naast een grote onderlinge verbondenheid. Initiatieven als OWL Maschinenbau en het toonaangevende cluster ‘It’s OWL’ ondersteunen deze ontwikkeling nog verder. FMB vormt hierbij een uitstekend platform waar de machinebouwbedrijven uit deze regio ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen met lokale leveranciers, evenals met leveranciers buiten de regio. Ongeveer de helft van de exposanten is afkomstig van buiten de regio, waaronder gerenommeerde bedrijven als Bosch Rexroth, Festo, Meusburger, SEW en Siemens.

Machinebouw is echter niet de enige pijler van de economie in OWL. Oost-Westfalen-Lippe is één van de sterkste economische regio’s in Duitsland met circa 140.000 bedrijven, één miljoen werknemers en een jaarlijkse bruto binnenlands product van meer dan € 60 miljard. Wereldwijd bekende producenten en toeleveranciers van onder meer automotive componenten, kunststof producten en levensmiddelen kopen ook machines en machineonderdelen. En ook de belangrijkste fabrikanten van keukenmeubilair zijn hier actief: Twee van de drie in Duitsland verkochte keukens worden in OWL gemaakt.

Deze concentratie van bedrijvigheid in de onmiddellijke omgeving van de beurslocatie, maakt de FMB extra interessant als contactplatform – nog afgezien van het feit dat de aandachtspunten van de beurs, zoals elektrische en automatiseringstechniek, zeer goed vertegenwoordigd zijn in de regio. Daarom hebben nu al mondiale spelers als Beckhoff, Harting, Phoenix Contact en Wago zich als exposant aangemeld voor de FMB.

FMB

De FMB wordt van 9 tot 11 november 2016 gehouden in het Bad Salzuflen Exhibition Centre. Een up-to-date overzicht van de exposanten van FMB kan worden gedownload op www.fmb-messe.de

Foto's:

FMB 2016 vrijwel volgeboekt

© Aandrijvenenbesturen.nl