Laatste nieuws:

HERZOGENAURACH (DUITSLAND), 9 juni 2016 15:10

Dankzij robots weer Duitse schoenproductie Adidas

Adidas brengt de schoenproductie voor het eerst in tientallen jaren weer terug naar Duitsland. Het schoenenmerk realiseert de terugkeer in het land van herkomst dankzij een geavanceerde robot-productielijn.

'
1/1

De afgelopen zes maanden heeft Adidas een schoenenproductielijn getest met robots. Zolen en bovenkanten worden automatisch gefabriceerd en aan elkaar vastgestikt. Adidas bouwt aan een grote fabriek vlakbij Ansbach, die in het derde kwartaal van dit jaar de eerste 500 paar schoenen moet produceren. Vanaf 2017 start dan de grootschalige productie.

Tijdswinst

Volgens een artikel in de Financial Times doet een robot ongeveer vijf uur over het maken van een paar sportschoenen. De doorlooptijd voor één paar schoenen in een fabriek met medewerkers van vlees en bloed is enkele weken.

Andere voordelen zijn dat Adidas de schoenfabrieken nu ook kan bouwen dicht in de buurt van de belangrijkste afzetmarkten en kosten kan besparen door enkel schoenen te maken waar het meeste vraag naar is. Dit voorkomt ook dat er aan het eind van een modeseizoen enorm veel overschot richting de outlets verdwijnt, wat de winst ten goede komt.

Toekomstplannen

Volgens The Guardian is Adidas van plan in 2017 nog een tweede ‘snelle schoenenfabriek’ te bouwen in de Verenigde Staten. Volgens een woordvoerder van Adidas is het echter niet het hoofddoel van Adidas om meteen contracten met de schoenfabrieken in Azië op te zeggen. Gerd Manz, hoofd innovatie en technologie van Adidas: “Ons doel is geen volledige automatisering.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden