Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 2 juni 2016 13:57

Toyota wil Boston Dynamics en Schaft overnemen

Japanse autofabrikant Toyota wil twee grote robotbedrijven van Google overnemen. Het gaat om het Amerikaanse Boston Dynamics en het Japanse Schaft. Met de aankoop hoopt Toyota zijn jonge robotica-tak een injectie te geven.

De Atlas-robot. Eén van de creaties van Boston Dynamics.'
De Atlas-robot. Eén van de creaties van Boston Dynamics.
1/1

Het is bekend dat Google’s moederbedrijf Alphabet al enkele maanden zoekt naar bedrijven die de robot-tak van het bedrijf willen kopen. Google doet dit om zich meer te kunnen richten op zelfrijdende auto's en andere nieuwe markten.

Volgens het Japanse dagblad Nikkei is de onderzoek- en ontwikkeling-afdeling van Toyota nu de belangrijkste geïnteresseerde in zowel Boston Dynamics als Schaft.

Toyota Research Institute

Nikkei meldt dat de Japanse autofabrikant de aankoop wil doen via het in januari opgerichte ‘Toyota Research Institute’. Het doel van deze afdeling is om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen voor Toyota. De komende vijf jaar heeft het Toyota Research Institute een budget van 1 miljard dollar (892 miljoen euro) toegewezen gekregen. Het vermoeden is dat deze deal hier gedeeltelijk van gefinancierd zal worden.

Boston Dynamics en Schaft

Het Amerikaanse Boston Dynamics werd in 1992 opgericht en heeft sindsdien diverse twee- en viervoetige robots ontwikkeld met steun van DARPA (onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Defensie). De robots van Schaft kregen wereldwijde aandacht nadat het bedrijf meedeed aan een wedstrijd voor reddingsrobots, georganiseerd door DARPA.

Met de acquisitie zal Toyota zo’n 300 werknemers toevoegen aan zijn personeelsbestand. Mits Toyota en Google het eens worden over de details, want de deal is nog niet officieel bevestigd.

bron: Nikkei Asian Review

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden