Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 25 mei 2016 09:44

Waterstofauto H2.Zero valt in de prijzen tijdens zuinigheidstest in Frankrijk

621 km op het equivalent van een liter benzine, bij een gemiddelde snelheid van 22,2 km/h. Die prestatie heeft Green Team Twente neergezet tijdens de EducEco, een zuinigheidstest die van 18 tot 21 mei in Frankrijk is gehouden. Hun ‘stadsauto voor de toekomst' H2.Zero was twee keer goed voor de eerste prijs: zowel voor het design als voor het ontwerp van de aandrijflijn.

Green Team Twente maakt zich op voor Eco-Marathon '
Green Team Twente maakt zich op voor Eco-Marathon
1/1

"We nemen de resultaten mee, zodat we volgende maand zo goed mogelijk van start kunnen gaan tijdens de Eco-Marathon in Londen", zegt Wouter Jeuring, verantwoordelijk voor de PR en het design van de H2.Zero.

Tevreden

Tijdens de EducEco moesten 13 rondes van 1300 meter met een minimale gemiddelde snelheid van 22 km/h worden gereden. De eerste ronde verliep voor het Green Team Twente probleemloos, al was de snelheid wat te hoog. Bij de tweede poging raakte een koolstofstaaf in de voorophanging los, waardoor de wagen uit de race moest worden gehaald voor reparatie. De derde en laatste ronde, op de volgende dag, verliep echter tot volle tevredenheid: 621 km op het equivalent van een liter benzine, en dat bij een gemiddelde snelheid van 22,2 km/h.

Heuvelachtig

De Franse zuinigheidstest is de opmaat voor de Shell Eco-Marathon, die van 30 juni tot 3 juli in Londen wordt gehouden. Voor het heuvelachtige parcours daar is de wagen exact afgestemd, aldus Jeuring. "Een van de innovaties vergeleken met vorig jaar is een zelfgemaakte energiebuffer, waarmee we energie uit de elektromotor kunnen opslaan als we remmen. Ook hebben we een versnellingsbak ingebouwd, waardoor we per situatie (heuvel op, af) de ideale aandrijving kunnen kiezen.'

Tot aan de Eco-Marathon in London wil het Green Team Twente nog een paar perfectioneringen doorvoeren, zoals in de rijstrategie en het afstellen van de auto.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden