Laatste nieuws:

HANNOVER (DUITSLAND), 2 mei 2016 13:30

'Hannover Messe markeert doorbraak Industrie 4.0'

Met behulp van een virtual reality bril stak bondskanselier haar hand uit in de digitale ruimte, en de Amerikaanse president Barack Obama reageerde door die hand in ‘gewone realiteit' te schudden. Dit is waarschijnlijk een van de meest memorabele beelden van de Hannover Messe 2016 en het is ook illustratief voor de nauwe samenwerking tussen beide landen op hun pad naar Industrie 4.0.

Angela Merkel en Barack Obama op de Hannover Messe (foto: IFM Elektronik) '
Angela Merkel en Barack Obama op de Hannover Messe (foto: IFM Elektronik)
1/1

"Hannover Messe 2016 liet zien dat de Verenigde Staten en Duitsland gelijkwaardige partners zijn bij het werken aan gedigitaliseerde productie en energie", zei dr. Jochen Köckler, bestuurslid van de Deutsche Messe. "Om producten, machines, industriële ondernemingen en mensen in alle landen en continenten met elkaar te verbinden, moeten we uitkomen op universeel toepasbare technologieën en standaarden. Op de Hannover Messe gaven de VS en Duitsland - samen met andere toonaangevende industriële naties -  een nieuwe impuls aan de dialoog die daarvoor nodig is."

Zelfs een snelle blik in de levendige, volgepakte hallen van de beurs maakte duidelijk dat het de juiste plaats was om dergelijke doelen na te streven. Geen andere beurs toonde ooit zoveel ‘real-world' toepassingsscenario's met smart technologie voor de maakindustrie. De getoonde oplossingen liepen uiteen van retrofits van individuele machines tot volledige productielijnintegratie, compleet met data-acquisitie en -analyse in de cloud. "Dit markeert de doorbraak voor Industrie 4.0", stelt Köckler. "Als volgende staat de commercialiseringfase op de agenda. De techniek is er klaar voor en staat op het punt zijn weg te vinden naar de fabrieksvloer."

De beurs trok dit jaar 190 000 bezoekers (in 2014 waren het er 175 000), waarvan meer dan 50 000 uit het buitenland - een toename van ongeveer 25% ten opzichte van 2014. Deelname vanuit de VS en China steeg tot recordhoogte. "De grofweg 5000 Amerikaanse bezoekers kwamen op zoek naar nieuwe technologie voor hun productie- en energiebedrijven; ze konden dat in Hannover vinden en hebben tegelijkertijd veel nieuwe relaties aangeknoopt", weet Köckler. Met 6000 bezoekers uit China stond de Volksrepubliek opnieuw bovenaan de lijst buitenlandse bezoekers; alleen uit Duitsland zelf kwamen er meer. De rest van Europa was goed voor 30 000 beursdeelnemers.

Nog niet eerder bezochten zoveel beleidsmakers en top-executives de beurs. President Obama bracht drie ministers mee, waaronder handelsminister Penny Pritzker die tot woensdagavond bleef om allerlei besprekingen bij te wonen. Ook vijf EU-commissarissen waren aanwezig: vicepresident Maros Sefcovic (Energie), Günther Oettinger (ICT), Elzbieta Bienkowska (Industrie), Cecilia Malmström (Handel) enCarlos Moedas (Research). Commissaris Oettinger: "Naast de belangrijkste industriebeurs is de Hannover Messe nu ook pionier in het digitaliseren van de industrie. Voor de Europese Commissie is het een belangrijk platform geworden om informatie en ideeën te delen, en een plaats om te debatteren over de toekomstige Europese industrie."

De volgende Hannover Messe wordt gehouden van 24 tot 28 april 2017, met Polen als officieel partnerland.

bron: Engineers Online

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden