Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 28 april 2016 14:06

Kickoff Shell Eco-marathon (video)

Vorige week donderdag is, op het nationaal techniekfestival ‘Nederland innoveert’, het officiële startsein gegeven voor de Shell Eco-marathon. Deze dag markeert het begin van de reis die zestien teams uit Nederland naar Londen zullen maken, waar van 30 juni tot en met 3 juli deze marathon plaatsvindt.

'
1/1

Donderdag 21 april kwamen de Nederlandse teams voor het eerst samen om hun voertuigen officieel te testen, de concurrentie te aanschouwen en ervaringen te delen. “De scholieren en studenten die hier vandaag aanwezig zijn, zijn van onschatbare waarde voor de wereld van wetenschap en techniek. Deze jongeren gaan een belangrijke rol spelen in de toekomstige uitdagingen voor onze maatschappij, zoals globalisering, automatisering en energietransitie”, zegt Chris Laurens, Vice President Innovation van Shell. Samen met Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin van de gemeente Rotterdam, gaf Laurens het officiële startsein van de energiezuinigheidswedstrijd.

’London calling’

Na vier jaar in Rotterdam te zijn georganiseerd vindt de Europese editie van Shell Eco-marathon dit jaar in Londen plaats. De Nederlandse teams zullen in de Britse hoofdstad strijden om de records op het gebied van zuinigheid, innovatie, veiligheid, design, communicatie en doorzettingsvermogen.

Twee bijzondere teams, Triple X uit Amsterdam en de winnaar van vorig jaar Eco-runner team Delft, mochten vandaag hun ervaringen op het podium van het techniekfestival delen. “Sommigen van ons zetten de studie een heel jaar stop voor Shell Eco-marathon om echt veel te kunnen leren over techniek en het bouwen van een voertuig. We zijn heel serieus bezig met het ontwikkelen van nieuwe, zuinige innovaties zoals de vliegtuigstrepen die zorgen voor minder weerstand, waar wij in Delft een patent op hebben. Maar ook met andere innovaties zoals boost caps hopen we dit jaar het nieuwe parcours met hoogteverschillen de baas te zijn”, vertelt de zelfverzekerde Eva Smeets, teamcaptain van de Delftenaren.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden