Laatste nieuws:

HANNOVER (DUITSLAND), 25 april 2016 13:55

Obama en Merkel op bezoek bij Harting

Bij de opening van de Hannover Messe had de stand van Harting Technology Group de eer om twee prominente gasten te ontvangen: de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Voorgrond vlnr.: Margrit Harting, Meresa Harting-Hertz, Dietmar Harting, Angela Merkel, Barack Obama, Philip Harting'
Voorgrond vlnr.: Margrit Harting, Meresa Harting-Hertz, Dietmar Harting, Angela Merkel, Barack Obama, Philip Harting
1/1

Dit jaar is de Verenigde Staten partnerland van de Hannover Messe. Obama werd vergezeld door een grote delegatie. Samen met Merkel leerde de president over producten en oplossingen die bedrijven wereldwijd de sprong naar ‘Industrie 4.0’ (Smart Industry) laten maken.

Internet der Dingen

Om het Internet der Dingen voor de industrie van de toekomst mogelijk te maken heeft Harting de MICA ontwikkeld (Modular Industry Computing Architecture). Dit is een kleine industriële computer die in de markt wordt gezet als een interface tussen machine en de ‘cloud’.

Obama en Merkel toonden veel interesse in een presentatie van de Rinspeed ‘Etos’ auto, waarin de MICA aandrijf- en emissiedata vastlegt en naar testinstituten verstuurt voor onafhankelijke monitoring.

Groei

Volgens Harting groeit de markt van het bedrijf in Amerika de laatste jaren flink. In het financiële jaar 2014/2015 zag het bedrijf bijvoorbeeld al een groei van meer dan 17 procent tot 61 miljoen euro.

Het bezoek van Barack Obama noemt Harting zelf een hoogtepunt in de historie van het bedrijf. Harting hoort bij de vijf grootste standhouders van de Messe en is sinds de start van de beurs in 1947 ieder jaar van de partij geweest.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden