Laatste nieuws:

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIë (VS), 25 april 2016 13:25

Solar Impulse breekt records (video)

De Solar Impulse 2 is afgelopen weekend geland in Amerika. Het vliegtuig op zonne-energie vertrok 21 april om 6.15 uur lokale tijd van Hawaï en landde op 23 april om 23.44 uur locale tijd op Moffett Field in de Verenigde Staten en brak met deze vlucht enkele wereldrecords.

De Solar Impulse 2 komt aan in Amerika.'
De Solar Impulse 2 komt aan in Amerika.
1/1

Het toestel werd gevlogen door Bertrand Piccard en keurig netjes neergezet op het asfalt van Moffett Field na een vlucht van drie dagen, twee nachten en 4 523 kilometer. Hiermee voltooide het vliegtuig de overtocht van de Stille Oceaan en brak het verschillende wereldrecords.

Recordvlucht

De gebroken records zijn gevlogen afstand, vliegsnelheid, vliegduur en hoogte in de elektrische vliegtuigcategorie, alsmede hoogte in de zonnevliegtuigencategorie. De eerste helft van de vlucht over de Stille Oceaan werd vorig jaar juli gevlogen door André Borschberg. Hij vloog in vijf dagen en vijf nachten van Japan naar Hawaï. Een tandemprestatie zonder één druppel brandstof.

Piccard: “Solar Impulse toont aan dat de ontdekkingsreizen van vandaag niet langer gaan over het veroveren van nieuwe gebieden, want zelfs de maan is al veroverd, maar over het ontdekken van nieuwe manieren om de kwaliteit van het leven hier op aarde te verbeteren.” Volgens Piccard is de Solar Impulse meer dan enkel een vliegtuig. “Het is een concentraat van schone technologie, een vliegend laboratorium en toont aan dat er vandaag oplossingen bestaan voor de grote uitdagingen waar onze maatschappij mee te maken heeft.”

Negende etappe

De vlucht van Hawaï naar Californië was de negende etappe van de vlucht rond de wereld op zonne-energie. Na deze etappe zal de Solar Impulse naar New York en Europa (of Noord-Afrika) vliegen. De laatste etappe gaat naar Abu Dhabi, waar het hele avontuur begon.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden