Laatste nieuws:

SHANGHAI (CHINA), 21 april 2016 13:08

Leren programmeren met Antbo (video)

Robotica en open source-hardwarebedrijf DFRobot uit China heeft een Indiegogo-campagne gelanceerd voor ‘Antbo’; een robot waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren programmeren.

'
1/1

Zelf noemt DFRobot Antbo een “insectrobot ontworpen voor iedereen met een nieuwsgierige geest”. Antbo is een robot-kit voor beginners, die zelf in elkaar gezet en geprogrammeerd dient te worden. De primaire doelgroepen zijn kinderen en tieners, maar Antbo kan interessant zijn voor iedereen met een interesse in robotica.

Programmeren

Antbo kan worden geprogrammeerd in Scratch, Arduino IDE en een visuele programmeer-app van DFRobot zelf genaamd ‘WhenDo’. Scratch is een mooie manier om geavanceerde programmeertechnieken op een zeer eenvoudige manier te leren en de brede ondersteuning van Arduino zorgt ervoor dat nieuwe programmeurs snel gewend raken aan het ‘echte werk’.

Zelflerend

Naast een educatief apparaat is Antbo zelf ook niet te beroerd om het een en ander bij te leren. Antbo kan zijn omgeving analyseren, met andere Antbo’s samenwerken en meer. De robot is voorzien van dertig ‘neuronen’ (lees: sensoren), waarmee de robot dingen kan leren, vergelijkbaar met wezens van vlees en bloed. Ook kan de robot emotionele reacties op bepaalde stimuli leren geven.

De Indiegogo-campagne heeft op het moment van schrijven nog een maand te gaan en al 14 procent van het doelbedrag van 50.000 dollar (44.000 euro) opgehaald.

bron: Engadget

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden