Laatste nieuws:

SHANGHAI (CHINA), 21 april 2016 13:08

Leren programmeren met Antbo (video)

Robotica en open source-hardwarebedrijf DFRobot uit China heeft een Indiegogo-campagne gelanceerd voor ‘Antbo’; een robot waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren programmeren.

'
1/1

Zelf noemt DFRobot Antbo een “insectrobot ontworpen voor iedereen met een nieuwsgierige geest”. Antbo is een robot-kit voor beginners, die zelf in elkaar gezet en geprogrammeerd dient te worden. De primaire doelgroepen zijn kinderen en tieners, maar Antbo kan interessant zijn voor iedereen met een interesse in robotica.

Programmeren

Antbo kan worden geprogrammeerd in Scratch, Arduino IDE en een visuele programmeer-app van DFRobot zelf genaamd ‘WhenDo’. Scratch is een mooie manier om geavanceerde programmeertechnieken op een zeer eenvoudige manier te leren en de brede ondersteuning van Arduino zorgt ervoor dat nieuwe programmeurs snel gewend raken aan het ‘echte werk’.

Zelflerend

Naast een educatief apparaat is Antbo zelf ook niet te beroerd om het een en ander bij te leren. Antbo kan zijn omgeving analyseren, met andere Antbo’s samenwerken en meer. De robot is voorzien van dertig ‘neuronen’ (lees: sensoren), waarmee de robot dingen kan leren, vergelijkbaar met wezens van vlees en bloed. Ook kan de robot emotionele reacties op bepaalde stimuli leren geven.

De Indiegogo-campagne heeft op het moment van schrijven nog een maand te gaan en al 14 procent van het doelbedrag van 50.000 dollar (44.000 euro) opgehaald.

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden