Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 13 april 2016 16:31

Google toont tweebenige robot (video)

Op de New Economic Summit (NEST) in Tokio heeft Google onlangs een tweebenige robot van het Japanse bedrijf Schaft gepresenteerd. Er werd een video getoond van de robot en de CEO van Schaft (sinds 2013 eigendom van Google) nodigde twee robots uit op het podium.

De robot van Schaft maakt een wandeling over het strand.'
De robot van Schaft maakt een wandeling over het strand.
1/1

De Schaft-robot kan wandelen over het strand, beboste hellingen beklimmen en door de sneeuw ploeteren. Ook kan de robot trappen beklimmen, lasten dragen en schoonmaken.

In ontwikkeling

De presentatie in Tokio was geen aankondiging van een concreet product. De demonstratie was bedoeld om de voortgang van het Schaft-team op een ludieke manier te tonen aan het publiek. Er zijn dan ook nog weinig details over de getoonde robot bekendgemaakt.

Opmerkelijk is wel dat de Schaft-robot geen poging is om een mensachtige robot te maken. In plaats daarvan is de robot één en al been. Het zwaartepunt (bestaande uit onder andere accu’s en motoren) zit tussen de benen van de robot. Dit helpt ongetwijfeld met de balans en de besturing van de robot.

Schaft

Schaft is een spin-off van het JSK roboticalab van de University of Tokyo. In 2013 gooide het team hoge ogen op de Darpa Robotics Challenge, waarna een aankoop door Google ervoor zorgde dat de robot van het team uit de wedstrijd van Darpa werd teruggetrokken. Sindsdien bleef het stil rond Schaft, tot de demonstratie tijdens de NEST.

bron: Singularity Hub

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden