TOKIO (JAPAN), 11 april 2016 15:04

Hitachi presenteert mensachtige robot (video)

Emiew3 is Hitachi’s mensachtige robot-assistent, bedoeld voor commerciële toepassingen. De robot kan mensen rondleiding door winkels en andere publieke ruimtes.

De robot is vooral gericht op toeristen, omdat het snel tussen verschillende talen kan schakelen. Ook kan Emiew3 volgens Hitachi goed inspringen op situaties in de echte wereld. Vergeleken met Pepper (een andere robot-assistent) is Emiew3 ook een stuk sneller (6 km/h in plaats van 2 km/h).

Ook kan Emiew3 zelfstandig opstaan na een val en kan de robot mensen verstaan in luidruchtige omgevingen zoals buiten op straat.

Lessons learned

Ook zitten er een hoop handige foefjes in de robot, die het resultaat zijn van eerdere geleerde lessen met soortgelijke robots. Zo remt de robot automatisch iets af bij hoeken, om te voorkomen dat hij tegen mensen aanbotst. Ook kan de robot beter identificeren of iemand hulp nodig heeft.

Hitachi is van plan om Emiew3 pas rond 2018 in gebruik te gaan nemen. Wel zal de robot ook buiten Japan worden aangeboden. Dus wellicht leiden deze robots over een paar jaar toeristen rond in het Rijksmuseum.

bron: Engadget

Foto's:

Hitachi presenteert mensachtige robot (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl