Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 11 april 2016 15:04

Hitachi presenteert mensachtige robot (video)

Emiew3 is Hitachi’s mensachtige robot-assistent, bedoeld voor commerciële toepassingen. De robot kan mensen rondleiding door winkels en andere publieke ruimtes.

De robot is vooral gericht op toeristen, omdat het snel tussen verschillende talen kan schakelen. Ook kan Emiew3 volgens Hitachi goed inspringen op situaties in de echte wereld. Vergeleken met Pepper (een andere robot-assistent) is Emiew3 ook een stuk sneller (6 km/h in plaats van 2 km/h).

Ook kan Emiew3 zelfstandig opstaan na een val en kan de robot mensen verstaan in luidruchtige omgevingen zoals buiten op straat.

Lessons learned

Ook zitten er een hoop handige foefjes in de robot, die het resultaat zijn van eerdere geleerde lessen met soortgelijke robots. Zo remt de robot automatisch iets af bij hoeken, om te voorkomen dat hij tegen mensen aanbotst. Ook kan de robot beter identificeren of iemand hulp nodig heeft.

Hitachi is van plan om Emiew3 pas rond 2018 in gebruik te gaan nemen. Wel zal de robot ook buiten Japan worden aangeboden. Dus wellicht leiden deze robots over een paar jaar toeristen rond in het Rijksmuseum.

bron: Engadget

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

29 oktober 2020 - Den Bosch
Engineering Event SAFETY
16 december 2020 - Den Bosch
Efficiënt Aandrijven Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden