Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 11 april 2016 15:04

Hitachi presenteert mensachtige robot (video)

Emiew3 is Hitachi’s mensachtige robot-assistent, bedoeld voor commerciële toepassingen. De robot kan mensen rondleiding door winkels en andere publieke ruimtes.

'
1/1

De robot is vooral gericht op toeristen, omdat het snel tussen verschillende talen kan schakelen. Ook kan Emiew3 volgens Hitachi goed inspringen op situaties in de echte wereld. Vergeleken met Pepper (een andere robot-assistent) is Emiew3 ook een stuk sneller (6 km/h in plaats van 2 km/h).

Ook kan Emiew3 zelfstandig opstaan na een val en kan de robot mensen verstaan in luidruchtige omgevingen zoals buiten op straat.

Lessons learned

Ook zitten er een hoop handige foefjes in de robot, die het resultaat zijn van eerdere geleerde lessen met soortgelijke robots. Zo remt de robot automatisch iets af bij hoeken, om te voorkomen dat hij tegen mensen aanbotst. Ook kan de robot beter identificeren of iemand hulp nodig heeft.

Hitachi is van plan om Emiew3 pas rond 2018 in gebruik te gaan nemen. Wel zal de robot ook buiten Japan worden aangeboden. Dus wellicht leiden deze robots over een paar jaar toeristen rond in het Rijksmuseum.

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden