Laatste nieuws:

VEGHEL, 8 april 2016 12:19

Uitzendbureau voor robots

Hobij in Veghel is een Nederlands uitzendbureau dat sinds kort robots uitzendt. Daartoe is het voor de robots een exclusieve samenwerking aangegaan met Smart Robotics, een start-up in Eindhoven. ‘Wij leveren onze klanten flexibiliteit; met mensen en sinds kort dus ook met robots', aldus ceo Han van Horen.

Hobij in Veghel is een Nederlands uitzendbureau dat sinds kort robots uitzendt.'
Hobij in Veghel is een Nederlands uitzendbureau dat sinds kort robots uitzendt.
1/1

Smart Robotics programmeert de robots, Hobij levert getrainde operators, plus service en onderhoud.

Experience center

De operator die de robot vergezelt, is ook getraind op het direct verhelpen van een eventuele storing. In Eindhoven hebben Smart Robotics en Hobij een experience center, waar de robots worden gepresenteerd aan klanten en geïnteresseerden. Hobij heeft op dit moment vijftien robots aan het werk, allemaal in een productie- of logistieke omgeving. ‘Doordat ze flexibel te programmeren zijn, kunnen ze op allerlei posities worden ingezet', legt Han van Horen uit. ‘Bijvoorbeeld voor pick-and-place-activiteiten, palletteren en verpakken. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook lassen.'

Bedrijven kunnen de robots voor korte of langere tijd inhuren, met een maand opzegtermijn. Han van Horen: ‘Zo hoeven ze zelf niet te investeren, net zoals bij een flexibele schil van mensen. Blijft er op deze manier nog wel werk over voor mensen? Van Horen ziet het als een positieve ontwikkeling. ‘Werk dat anders zou verdwijnen naar lagelonenlanden kunnen we op deze manier mogelijk hier houden. Natuurlijk laten robots ook banen verdwijnen, maar dan hebben we het vooral over het saaie en fysiek zware werk.'

Hobij behaalde in 2014 het predicaat Best Workplace voor het werkgeverschap richting uitzendkrachten en recent nog de FD Gazellen Award als één van de snelst groeiende organisaties van Nederland.

bron: Vraag en Aanbod

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden