Laatste nieuws:

CAMBRIDGE, MASSACHUSETTS (VS), 31 maart 2016 14:11

Drone wordt vliegende pantograaf (video)

Onderzoekers van MIT’s Media Lab hebben een interface voor drones ontwikkeld die de afstandsbediening vervangt voor een pen-input. De pen registreert de bewegingen die je op een plat oppervlak maakt en vertaalt deze naar bewegingen voor de drone.

'
1/1

Dankzij de pen-interface kan de drone een tekening die je met de hand maakt in het groot natekenen. Bijvoorbeeld op een muur, of een ander groter oppervlak. De onderzoekers noemen de tekenende drone dan ook een ‘vliegende pantograaf’. Een pantograaf, ook wel ‘tekenaap’ genoemd, werd vanaf 1603 gebruikt als mechanisch hulpmiddel bij het vergroten of verkleinen van tekeningen.

Niet perfect

De drone kan nog niet precies nadoen wat iemand met de pen tekent. De software heeft een klein beetje tijd nodig om de boel bij te kunnen benen, waardoor de drone soms verkeerde lijnen tekent.

Een woordvoerder van MIT geeft in een persverklaring een leuke draai aan de tekortkomingen van deze techniek: “Niet alleen is de drone een mechanisch verlengstuk van de kunstenaar, het speelt ook een cruciale rol bij de expressie omdat de eigen bewegingsdynamiek en software-intelligentie een nieuwe visuele taal aan de kunst toevoegen.”

Toch laat de technologie van MIT op deze manier zien dat er verschillende interessante toepassingen zijn voor het op afstand besturen van drones.

bron: Quartz

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden