Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 24 maart 2016 13:55

Amsterdams evenement over innovatie en disruptie

Topmensen van vernieuwende ondernemingen spreken op 21 en 22 april a.s. in Amsterdam RAI op de eerste editie van The Amsterdam Leadership Xchange (Talx). Talx is het eerste inspiratie- en netwerkevenement op het gebied van innovatie en disruptie dat ooit in Nederland wordt gehouden.

Jelle Prins (l) en Gerard Smit zijn twee van de sprekers op Talx.'
Jelle Prins (l) en Gerard Smit zijn twee van de sprekers op Talx.
1/1

Het evenement kent een sterke Nederlandse vertegenwoordiging op het gebied van innovatie en disruptie: Yuri van Geest (auteur en partner van Singularity University), Gerard Smit (CTO van IBM Benelux) en een van de grootste drijvende krachten achter Uber, Jelle Prins.

In het hoofdprogramma spreken de voorlopers op het gebied van innovatie over de grote technologische ontwikkelingen waarmee multinationals en MKB-bedrijven in Nederland te maken krijgen. Daarnaast gaan de sprekers in op de opkomst van slimme start ups zoals Uber en AirBNB die komende jaren in veel meer vakgebieden op duiken en op de ongekende mogelijkheden van supercomputer Watson.

Innovatiebeurs

Talx is een tweedaags congres over innovatie en disruptie dat op 21 en 22 april in de Amsterdamse RAI gehouden wordt voor ondernemers, bestuurders en managers.

Behalve de lezingen van Van Geest en de vertegenwoordigers van Uber en IBM wordt een tiental debatten aangeboden over concrete veranderingen in onder meer de financiële wereld, de retail-industrie en de energiemarkt.

Ook vinden er discussies plaats over data security, de mogelijkheden van 3D-printing en big data. Op de innovatiemarkt, de zogenoemde Xchange, worden niet alleen veel nieuwe diensten gepresenteerd maar kunnen bezoekers ook kennis maken met de laatste technologische snufjes als 3D-printers, virtual reality-brillen, drones en zelfrijdende auto’s.

De sprekers

Yuri van Geest zette het ontwerp van disruptie op de kaart in Nederland met de publicatie van zijn boek Exponentiële Organisaties. Als partner van denktank en incubator Singularity University is de ondernemer betrokken bij de ontwikkeling van een groot aantal start ups en adviseert Van Geest grotere organisaties hoe zij technische ontwikkelingen effectief kunnen inzetten.

Technisch voorman van IBM Benelux Gerard Smit is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Watson, de eerste generatie zelfdenkende supercomputer. Watson is niet alleen in staat ingewikkelde berekeningen uit te voeren, maar het apparaat legt ook verbanden en is in staat om gesproken opdrachten van gebruikers effectief te beantwoorden. CTO Smit is lid van het ICT Innovation Platform Advisory Council en Raadslid van de VNO-NCW Innovation en Technology Commissie. Ook maakt hij deel uit van het Nederlands Studie Centrum voor Technologie Trends (STT)

Design manager Jelle Prins van Uber zal vertellen hoe hij betrokken is geweest bij de wereldwijde uitrol van dit succesverhaal. Hij zal toelichten hoe de taxi-app een bestaande markt kon ontwrichten, welke markten Uber nog meer gaat betreden en hoe het bedrijf de komende jaren de wereld op een positieve manier gaat verbeteren.

talx.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden