Laatste nieuws:

GORINCHEM, 24 maart 2016 10:10

Autonome robot als pizzakoerier (video)

De nieuwste werknemer bij Domino's pizza's heet DRU. Hij ziet er wat anders uit dan de doorsnee pizzakoerier, maar ook DRU gaat pizza bezorgen. Het prototype, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Australische startup Marathon Robotics, werd eerder deze maand gepresenteerd in Brisbane, Australië.

Pizzakoerier DRU'
Pizzakoerier DRU
1/1

DRU (Domino's Robotic Unit) is het eerste zelfrijdende bezorgvoertuig van de internationale pizzaleverancier en wordt momenteel klaargestoomd om bestellingen tot aan huis te bezorgen. Volgens de website van Domino's kan DRU "...met zijn slanke, verfijnde vorm en vriendelijke persoonlijkheid de beste service te verlenen, als de eerste zelfrijdende pizzabezorger ter wereld". 

DRU is door Domino's in Australië afgeleid van een militaire robot. Hij rijdt op 4 wielen en heeft compartimenten om warme gerechten warm, en gekoelde producten koud te houden. DRU rijdt met een snelheid can 20 km/u over trottoirs en fietspaden. Als hij bij de klant aankomt moet die een code op zijn telefoon invoeren om de robot te laten weten dat het afgesloten compartiment mag worden geopend.

DRU gaat zelfstandig navigeren vanuit een van de winkels van Domino's en kiest de beste route tot zijn bestemming. On-board lasersensoren en een GPS-chip zorgen ervoor dat allerlei obstakels tijdens zijn rit worden vermeden. 

Voor proefritten in Nederland is Domino's in gesprek met de RDW. De RDW bevestigt dat het onderzoek doet naar het zelfrijdende karretje, maar heeft het voertuig nog niet gezien. Domino's hoopt met DRU vanaf deze zomer op universiteitsterreinen te gaan rijden.

bron: Engineersonline.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden