Laatste nieuws:

BEESD, 21 maart 2016 13:08

Jaguar gaat strijd aan met drone (video)

Ex-rallycoureur en stuntrijder Mark Higgins ging in een Jaguar XJ de strijd aan met een drone. Daarmee demonstreerde hij samen met een van 's werelds beste dronepiloten, JaeHong Li, nieuwe mogelijkheden voor het filmen van auto-achtervolgingen.

Jaehong Li en Mark Higgins'
Jaehong Li en Mark Higgins
1/1

In de video laten Higgins en Li zien hoe snel de technologie ontwikkelt in zowel de auto-industrie als in de onbemande luchtvaart. De ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen met radar en camera's aan boord gaat gelijk op met de techniek in drones.

Luxueuze sedan

"De Jaguar XJ is weliswaar een grote, luxueuze premium sedan, maar laat zich ook dynamisch berijden. Daarom was deze achtervolgingsscène een prachtige uitdaging. De Jaguar was beslist opgewassen tegen de drone en we hebben hem op leuke manieren kunnen ontlopen", aldus Mark Higgins. De achtervolging vond plaats rond het Zhuhai International Circuit in China. Daar probeerde Higgins de drone af te schudden op een industrieterrein met zeecontainers, op bomenlanen, in de pits en in een ondergrondse parkeergarage.

Nieuwe technologie - betere rijervaring

Nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden, in zowel de autowereld als in de onbemande luchtvaart. De dronepiloot maakte gebruik van onder meer techniek voor autonoom vliegen en 360o-camera's. JaeHong Li: "De achtervolging van de Jaguar bood ons een interessant inkijkje in de mogelijkheden voor filmopnamen. De drone die wij hier gebruikten, is vooral op stabiliteit en precisie gericht - perfect voor filmwerk zoals dit."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden