Laatste nieuws:

BRUSSEL (BELGIë), 21 maart 2016 13:06

FME: Europa investeer in technische skills en dynamische arbeidsmarkten

Digitalisering van de economie en industrie biedt Europa enorme kansen voor groei en banen. Voor het benutten van deze kansen is hogere urgentie en vastbeslotenheid nodig, vindt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming. Zij pleit voor een ambitieuze agenda van sociale partners en de Europese Commissie om arbeidsmarkten te dynamiseren en te investeren in technische skills en competenties.

Europese Social Summit met v.l.n.r. Minister President Mark Rutte, FME voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, CNV voorzitter Maurice Limmen, FNV vicevoorzitter Catelene Passchier en Minister van SZW Lodewijk Asscher. '
Europese Social Summit met v.l.n.r. Minister President Mark Rutte, FME voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, CNV voorzitter Maurice Limmen, FNV vicevoorzitter Catelene Passchier en Minister van SZW Lodewijk Asscher.
1/1

Dezentjé Hamming deed deze oproep tijdens de Europese Social Summit voorafgaande aan de Europese Raad, in aanwezigheid van onder meer de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, de Eurocommissarissen Dombrovskis en Thyssen, Minister-President Mark Rutte en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher.

Naast een Europees wetgevend kader dat flexibel werken stimuleert, pleitte Ineke Dezentjé Hamming onder meer voor het bevorderen van digitaal leren en open educational resources. Ook onderstreepte zij het belang van het zo vroeg mogelijk aanleren van digitale skills, het ruim baan geven aan leven lang leren en wederzijdse erkenning van skills en kwalificaties tussen EU-landen.

Dezentjé Hamming - sinds 2014 ook president van de Europese werkgeversorganisatie voor 200 000 bedrijven in de metaal en elektrotechnische industrie Ceemet -benadrukte de belangrijke rol die sociale partners hierbij spelen. "We moeten ons voorbereiden op een enorme transitie en onze verantwoordelijkheid nemen om te voorkomen dat mensen aan de kant blijven staan." Zij verwees naar het Nederlandse initiatief voor een fieldlab sociale innovatie, waarin werkgevers, werknemers en het Ministerie van SZW verkennen wat digitalisering in de industrie betekent voor de manier van werken en wat dat vraagt aan nieuwe vaardigheden van medewerkers.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden