Laatste nieuws:

DELFT, 16 maart 2016 22:58

Robotprofessor Vanessa Evers krijgt ingenieursprijs

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs heeft tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uitgereikt aan prof.dr. Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente. Professor Evers wint deze prijs vanwege de aansprekende wijze waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij.

Prof.dr. Vanessa Evers'
Prof.dr. Vanessa Evers
1/1
Prof.dr. Vanessa Evers wordt door Kivi onderscheiden vanwege haar inspirerende werk op het gebied van het begrijpen en verbeteren van de interactie tussen mensen en robots, en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop zij dit weet te bespreken met kinderen, studenten en het grote publiek. Via radio, televisie en andere media weet zij het onderwerp helder te adresseren en begrijpelijk te maken.

Tot de expertise van professor Evers behoort de interactie tussen mensen en autonome apparaten zoals robots, en de culturele aspecten van de interactie tussen mensen en computers. Zij heeft onlangs haar onderzoek op wereldniveau uitgedragen tijdens het World Economic Forum in Davos. Prof. Evers is tevens directeur van het DesignLab voor multidisciplinair onderzoek, redacteur voor het International Journal of Social Robotics en associate editor voor the Human Robot Interaction Journal. VAnessa. Evers is lid van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit. In 2014 ontving zij de Opzij Talent Award.

Vanessa Evers maakt wetenschappelijk onderzoek naar sociale robotica interessant voor een breed publiek, ook voor kinderen. Daarbij stelt zij zich toegankelijk op, onder andere bij evenementen en mediaoptredens. Ze staat regelmatig in de belangstelling van (inter)nationale media. Zo was ze onlangs te zien in uitzendingen van VPRO Tegenlicht, ging ze met NCRV Altijd Wat naar Japan, was ze deelnemer bij de jaarlijkse Nationale Wetenschapsquiz en is ze vaak in het landelijke nieuws. Bovendien gaf ze colleges op de Zwarte Cross.

In aanmerking voor de Kivi Academic Society Award komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen wetenschap en maatschappij te leggen. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, die elke derde woensdag van de maand maart plaatsvindt.

bron: Kivi

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden