, 16 maart 2016 22:55

Webinar over automatiseringssysteem

Eisma Industriemedia presenteert op donderdag 14 april een webinar over de opbouw en mogelijkheden van moderne machine- en installatiebesturingen en de rol die PLC-systemen gaan spelen in het kader van Industrie 4.0. Het industriewebinar ‘Automatiseringssysteem PSS 4000 - De PLC van nu en van de toekomst' wordt georganiseerd in samenwerking met Pilz Nederland, dat het onderwerp bespreekt aan de hand van zijn PSS 4000 machine-procesbeveiligingssysteem.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op het doel, de mogelijkheden, de techniek (hardware, software, netwerk), de toepassingen en de rol van moderne besturingssystemen. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van video's over de opbouw van de software, over een toepassing bij een kermisattractie en over de mens-machine-communicatie.

Het webinar is gericht op eindgebruikers van machine- en procesbesturingen (voedingsmiddelen-, diervoeder-, farmaceutische industrie, discrete productie), machinebouwers en system integrators. Het webinar wordt gepresenteerd door Ad Spijkers, freelance journalist met als specialisatie aandrijftechniek en industriële automatisering. Namens Pilz Nederland zal sales manager Peter Eland het systeem toelichten.

Een webinar biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om in een tijdsbestek van maximaal één uur geïnformeerd te worden over uiteenlopende onderwerpen/thema's in de techniek. Een webinar is gemakkelijk te volgen. Het enige dat de kijker nodig heeft is een computer of tablet met internetverbinding. Behalve dat hij of zij de spreker live kan horen, ziet hij/zijn ook PowerPoint slides van de presentatie. Tijdens de live uitzending heeft de kijker de gelegenheid om vragen te stellen, kan hij meedoen aan polls en informatie aanvragen. Het webinar is ook achteraf te volgen, zij het dat er dan geen mogelijkheid tot het stellen van vragen meer is.

Het webinar ‘Automatiseringssysteem PSS 4000 - De PLC van nu en van de toekomst' is, na registratie, gratis te bekijken. Nelangstellenden kunnen zich aanmelden via http://www.industriewebinar.nl/.

bron: Pilz

Foto's:

Automatiseringssysteem PSS 4000

Automatiseringssysteem PSS 4000

© Aandrijvenenbesturen.nl