Laatste nieuws:

WOERDEN, 17 maart 2016 11:18

Nieuwe netwerkstructuur ondersteunt Industrial Internet of Things

National Instruments kondigt de samenwerking aan met het IIC (Industrial Internet Consortium) en de bedrijven Bosch Rexroth, Cisco, Intel, Kuka, Schneider Electric en TTTech om 's-werelds eerste TSN-testbed (time sensitive networking) te ontwikkelen. De doelstelling van deze organisaties is het verbeteren van de netwerkinfrastructuur ter ondersteuning van de toekomst van het IIoT (Industrial Internet of Things) en Industry 4.0.

“Deze technologie is noodzakelijk voor de toekomst van het IIoT en het IIC biedt zowel een community en de ervaring in een ‘real world’ testbed of proefopstelling”, zegt Eric Starkloff, executive vicepresident of Global Sales and Marketing bij NI. '
“Deze technologie is noodzakelijk voor de toekomst van het IIoT en het IIC biedt zowel een community en de ervaring in een ‘real world’ testbed of proefopstelling”, zegt Eric Starkloff, executive vicepresident of Global Sales and Marketing bij NI.
1/1

Ontwerpers en gebruikers hebben een betrouwbaarder en veiliger toegang nodig tot slimme apparatuur om de nieuwe digitale mogelijkheden en de met elkaar verbonden productiefaciliteiten te kunnen ondersteunen. De standaard netwerktechnologieën moeten mee-evolueren om aan de toenemende eisen van de volgende generatie industriële systemen te kunnen voldoen en ook om de wijze waarop we met onze machines, elektriciteitsnetwerken en vervoersystemen omgaan te verbeteren. Het doel van het testbed is het aantonen van de waarde die de nieuwe Ethernet 802-standaard, aangeduid met TSN, biedt binnen een ecosysteem voor productietoepassingen. TSN staat voor een open netwerkinfrastructuur die de interoperabiliteit tussen leveranciers ondersteunt en koppelt aan gegarandeerde prestaties en data-overdracht. De technologie ondersteunt real-time besturing en synchronisatie, bijvoorbeeld tussen motion- en robot-toepassingen via een Ethernet-netwerk. Daarnaast kan TSN gelijktijdig ander gemeenschappelijk dataverkeer regelen, denk daarbij aan productie-applicaties, met als doel de versmelting tussen IT en bestaande technologieën. Dit in tegenstelling tot de huidige praktijk waarbij een groot aantal real-time besturingstoepassingen wordt ingezet met behulp van niet-gestandaardiseerde netwerkinfrastructuur of met losgekoppelde netwerken waardoor componenten en data veel slechter toegankelijk zijn - als ze al toegankelijk zijn.

De waarde van TSN ligt in de realisatie van verbeterde connectiviteit waarmee de kritische gegevens  toegankelijk worden gemaak die noodzakelijk zijn voor het IIoT. Dat maakt een verbeterde verwerking mogelijk,  die gestuurd wordt op basis van big-data analysefaciliteiten. Hierdoor kunnen nieuwe businessmodellen op basis van intelligente systemen en machines tot stand worden gebracht.

"Testbedden vormen een belangrijke focus en activiteit van het IIC en zijn leden. Onze testbedden bevinden zich daar waar de innovaties en de kansen van het industriële internet kunnen worden geïnitieerd. Denk aan nieuwe technologieën, nieuwe toepassingen, nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe processen, die goed doordacht zijn en onderworpen worden aan strenge testen. Dit om het nut en de haalbaarheid aan te tonen voordat dergelijke innovaties op de markt worden gebracht", aldus dr. Richard Soley, directeur van het IIC.

Het testbed zal:

  • De verschillende tijdkritische besturingsdata (zoals OPC UA) en overige datastromen combineren op een enkel netwerk dat gebaseerd is op de IEEE 802.1 TSN normen;
  • De TSN real-time mogelijkheden en de leveranciersinteroperabiliteit aantonen door gebruik te maken van het standaard, gezamelijk Ethernet;
  • De systeembeveiliging van TSN aantonen en terugkoppeling geven over de mogelijkheid om de initiële TSN-functies te beveiligen;
  • De mogelijkheden voor het IIoT demonstreren als het gaat om krachtige prestaties en wachttijdgevoelige applicaties;
  • Integratiepunten voor slimme real-time cloud control systemen leveren binnen IIoT-infrastructuren en applicaties.

Kijk voor meer informatie over dit testbed op http://www.iiconsortium.org/time-sensitive-networks.htm

bron: National Instruments

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden