Laatste nieuws:

UTRECHT, 16 maart 2016 11:14

Fanuc wint publieksprijs met collaboratieve robot

De collaboratieve robot CR-35iA van Fanuc heeft bij de uitreiking van de TechniShow Innovatie Awards de publieksprijs in de wacht gesleept. De CR-35iA is met zijn hefkracht van 35 kg volgens Fanuc de krachtigste collaboratieve robot ter wereld.

 '
1/1

Het juryrapport van de TechniShow Innovatie Awards noemt de CR-35iA een opmerkelijke robot: "Inzetbaar als een industriële, collaboratieve robot én toch in staat om een massa van 35 kg verreikend te hanteren. Fanuc sluit met de robot goed aan op de behoefte in de metaalproductietechniek aan robots die met én naast mensen kunnen werken."

Collaboratieve robots zijn zo ontwikkeld dat ze veilig in de omgeving van mensen kunnen werken en dus ook met mensen kunnen samenwerken. De veiligheid wordt gegarandeerd door een aantal fysieke kenmerken zoals een zachte bekleding, afgeronde hoeken en een verlaagde snelheid in combinatie met sensoren die een eventuele aanraking meteen detecteren en daar ook gepast op reageren.

Speciaal aan de CR-35iA is dat onder de zachte bekleding een beproefde, industriële robot zit - de Fanuc M-20iA/35M. Dat geeft hem de hefkracht, performantie en duurzaamheid die in industriële toepassingen vereist zijn. De collaboratieve robot voldoet aan alle vereisten van de veiligheidsnorm ISO 10218-1, wat gecertifieerd is door het Duitse TÜV.

Op de TechniShow is de CR-35iA voor het eerst in de Benelux te zien. Bezoekers kunnen er ervaren hoe de interactie met een collaboratieve robot nieuwe mogelijkheden biedt op het vlak van flexibele automatisering. In assemblage kunnen operator en robot samenwerken, waarbij de robot het zware werk doet en een operator de taken op zich neemt die meer behendigheid vergen. .

"De publieksprijs geeft aan dat de mensen in de metaalsector potentieel zien in de mogelijkheden van collaboratieve robots", stelt Paul Ribus, general manager van Fanuc Benelux. "De sector staat al vrij ver in automatisering en manarme productie. Het gebruik van industriële collaboratieve robots maakt het mogelijk om ook in processen die met gewone robots moeilijk te automatiseren zijn, bijkomende productiviteitswinsten te realiseren."

bron: Fanuc

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden