Laatste nieuws:

DEN HAAG, 16 maart 2016 10:52

Onderzoek naar spectrumgebruik voor Internet of Things

In één oogopslag via sensoren zien waar een parkeerplek vrij is in de stad, straatlantaarns die doorgeven hoe druk het is en een seintje geven als ze kapot zijn, je verwarming alvast aanzetten via je smartphone. Het zijn voorbeelden van het Internet of Things (IoT): voorwerpen of locaties die met elkaar communiceren. Vaak kunnen bedrijven en consumenten geld besparen door de inzet van IoT. Processen worden efficiënter en er komen meer diensten voor burgers. Agentschap Telecom laat onderzoek doen naar spectrumgebruik en de ontwikkeling van IoT.

 '
1/1
"Met het onderzoek willen we een aantal resultaten van eerder onderzoek uitdiepen", zegt Gerard Kuipers, adviseur strategie bij Agentschap Telecom. "Vorig jaar heeft het ministerie van Economische Zaken onderzocht wat het Internet of Things voor Nederland betekent. Zo bleek onder meer dat er in 2020 naar schatting 240 miljoen apparaten data uitwisselen en communiceren. Via internet, via smartphones, met mensen en met elkaar. Overal zien we de toepassingen groeien: voor persoonlijk gemak, maar ook voor bijvoorbeeld veiliger verkeer of betere zorg."

Schaarste verwacht

"Al die communicerende apparaten hebben gevolgen voor het spectrumgebruik," legt Kuipers uit, "de beschikbaarheid van frequenties waarop de apparaten communiceren. We verwachten daar schaarste en daar willen we meer inzicht in hebben. Kloppen onze verwachtingen? Kunnen we alvast op de toekomst anticiperen? Door dit vervolgonderzoek willen we op deze vragen antwoord krijgen."

Geïnteresseerden kunnen meer lezen over het onderzoek op TenderNed. Het is een vervolgonderzoek op het onderzoek Internet of Things (IoT) in Nederland. Lees meer hierover op Rijksoverheid.nl.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden