UTRECHT, 17 maart 2016 10:49

Elektrische apparaten inleveren voor circulaire economie

Door afgedankte elektrische apparaten in te leveren voor recycling, dragen professionele eindgebruikers gemakkelijk bij aan de circulaire economie. Met deze boodschap stonden Wecycle en SVEG op de vakbeurs TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting.

Wecycle wil bij de beursbezoekers de kennis en het bewustzijn van correcte afgifte en recycling van e-waste onderzoeken en vergroten. Via een ‘recycletest' kunnen bezoekers aangeven hoe zij omgaan met e-waste.

Producenten verantwoordelijk

Producenten en importeurs van elektrische apparaten zijn wettelijk verantwoordelijk voor het (laten) inzamelen en recyclen van afgedankte elektrische apparaten (e-waste). Op de vakbeurs informeert de Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen (SVEG) de producenten van elektrisch gereedschap hierover samen met Wecycle. De producenten en importeurs die zijn aangesloten bij de SVEG, vullen via Wecycle op een effectieve en kostenefficiënte manier hun producentenverantwoordelijkheid in.

Recyclen voor een circulaire economie

Al het ingeleverd elektrisch gereedschap laat Wecycle voor 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Het inleveren van afgedankt elektrisch gereedschap past daarom goed binnen de circulaire economie.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1500 producenten en importeurs.

Foto's:

wecycle

© Aandrijvenenbesturen.nl