Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 10 maart 2016 12:38

Sony's Koov gaat strijd aan met Lego Mindstorms en WeDo (video’s)

‘Koov’ is Sony’s antwoord op educatieve robotica-kits voor kinderen als Lego’s Mindstorms en WeDo-kits. Sony’s educatieve tak Sony Global Education (SGE) maakte dit op dinsdag 8 maart bekend.

Afbeelding uit Sony's animatie over Koov.'
Afbeelding uit Sony's animatie over Koov.
1/1

SGE werkte voor Koov samen met Artec, dat in Japan educatief materiaal produceert voor scholen. Koov is een educatieve kit voor het bouwen van robots en bestaat uit blokken en een microcontroller. Met de blokken kan iedere gewenste vorm worden gebouwd. Met een Scratch-achtige visuele programmeertaal kunnen kinderen de hieruit resulterende robot dingen laten doen.

Spelen, programmeren, creëren

Volgens Sony moeten deze kits “kinderen aanmoedigen om te ‘spelen’ met zeven soorten doorzichtige blokken, het bouwsel vervolgens ‘programmeren’ en ‘creëren’ door het omarmen van hun creatieve kant en verbeeldingskracht.”

Verdere details zijn schaars. Sony heeft nog geen foto’s van het product vrijgegeven, enkel een animatie waarin het principe wordt uitgelegd en één waarin je ziet hoe je een gitaar kunt bouwen met Koov (zie video’s onderaan dit artikel). Duidelijk is wel dat Sony goed gekeken heeft naar concurrent Lego en naar de visuele programmeeromgeving Scratch van MIT.

Artec

Sony werkt samen met het Japanse Artec, die het product ontwikkeld. De software, technische know-how en marketing komen echter uit de koker van Sony.

Het plan is om Koov in de zomer van 2016 op de markt te brengen. Informatie over een Europese release is op dit moment nog niet voorhanden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden