Laatste nieuws:

DUBAI (VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN), 7 maart 2016 15:25

Drone-races in Dubai (video)

Dubai houdt vanaf 11 maart een ‘World Drone Prix’ race-evenement voor drones. De prijzenpot voor deelnemende teams komt neer op een totaal van 1 miljoen dollar.

'
1/1

Kwalificatierondes worden gehouden op 7 en 8 maart. Meer dan honderd teams worden op die dagen voorgekwalificeerd. Uiteindelijk blijven de 32 beste teams uit deze voorrondes over om de daadwerkelijke races te gaan vliegen op 11 en 12 maart.

Drone vs. politieauto

De organisatoren van de World Drone Prix sparen kosten noch moeite om van het evenement een succes te maken. In een spectaculaire promotievideo is te zien hoe een drone tegen een McLaren race-auto van het politiekorps van Dubai racet.

Prijzen

Van het prijzentotaal van 1 miljoen dollar is 250.000 dollar bestemd voor het team dat de eerste plek weet te behalen. Deze prijs valt natuurlijk in het niet bij de prijzenpot van andere grote race-evenementen, maar het is een mooi begin.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden