Laatste nieuws:

HEIST-OP-DEN-BERG (BE), 7 maart 2016 13:33

RoboJob stapelt draai- en freesstukken met racks

In aanloop naar de TechniShow, die in Utrecht plaatsvindt van 15 tot en met 18 maart 2016, maakte RoboJob eerder al bekend dat het er een nieuw product zou voorstellen. De afgelopen weken werd er druk gespeculeerd over wat dat nieuwe product zou worden. Vandaag werd het lange wachten beloond, en de Belgische specialist in cnc-automatisering verraste daarbij opnieuw. RoboJob pakt namelijk niet uit met één, maar met twee nieuwe producten.

RoboJob lanceert twee nieuwe producten.'
RoboJob lanceert twee nieuwe producten.
1/1

“De wereld is volop in beweging”, zegt themadagmanager Karin Mous van Mikrocentrum. “En voor veel producenten en automatiseerders is het lastig alle snelle veranderingen bij te benen. Er zijn nieuwe regels over energie besparen. Geavanceerde technieken en ontwikkelmethoden als Model Based Engineering doen hun intrede en dan hebben we ook nog trends als ‘het internet der dingen’ dat ook van de industrie van alles verlangt. Het was voor ons en voor branchevereniging FEDA aanleiding om een themadag te organiseren waarin we mensen op een compacte en overzichtelijke manier met al deze facetten kunnen laten kennismaken.”

Forumdiscussie

Tijdens het industrieforum zal er onder andere een forumdiscussie over Motion & Drives 4.0 plaatsvinden. Directieleden Eric van den Broek (VSE partner Lenze), Dennis van Beers (Festo), en Ron van den Oetelaar (Bosch Rexroth) gaan in conclaaf hoe Motion & Drives er in de toekomst uit zal zien. Centraal of decentraal? Hebben we aan de huidige standaarden genoeg, of is er meer nodig om leverancier onafhankelijk een machine of zelfs fabriek te bouwen? En hoe zit het met onze multidisciplinaire 4.0 kennis? Hoe houden we die op peil of vergroten we die? Het is maar een kleine greep uit de onderwerpen die behandeld zullen worden.

Mous: “We willen met de forumdiscussie een goede stip aan de horizon zetten die als baken kan fungeren voor de komende jaren. Waar staan we nu, waar moeten we naartoe en hoe komen we daar? Door juist deze discussie op directieniveau van een aantal toonaangevende Duitse firma’s – de uitvinders van 4.0 – te voeren, hopen we enkele strategische handvatten te kunnen bieden. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd zijn stem te doen gelden. Want we zijn uiteraard ook erg benieuwd hoe de bezoeker de toekomst van motion en drives ziet.”

Simulatie

Een ander belangrijk onderwerp dat tijdens de themadag aan bod komt is het modelleren en simuleren van mechatronische systemen. Zo doet Sven Hol, Mechatronica Architect bij ASML uit de doeken hoe je multidisciplinaire modellen uit de mechanica, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en warmte- en stromingsleer in één systeem model samenbrengt om uitspraken over de performance van een ontwerp te kunnen doen.

Ook houdt Jan Frise Groote van de Technische Universiteit Eindhoven een voordracht over Model Based Engineering. Kern van dit verhaal is de winst die er te halen valt door modelgedreven technieken, die voor bijvoorbeeld het creëren van geometrie heel gewoon zijn, ook voor softwareontwikkeling toe te passen. Hierdoor is meer grip op het eindresultaat, waarbij ook meer complexiteit beheersbaar blijft.

Meer informatie over Motion & Drives.

bron: Vraag en Aanbod

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden